ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θάνος Δούρος: Μικρές παρεμβάσεις για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της Πάτρας

Θάνος Δούρος: Μικρές παρεμβάσεις για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της Πάτρας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΣΠΙΡΑΛ

"Πέραν του μεγαλύτερου οράματος για μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ελκυστική που μπορεί ο καθένας να έχει, η δημιουργία ενός σχεδίου αποτελούμενο από μικρές και ταυτόχρονα έξυπνων, οικονομικά βιώσιμων παρεμβάσεων, με μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία-οικονομικό και ψυχολογικό- κρίνονται απαραίτητες. Μέσα από τέτοιου είδους λύσεις, ενισχύεται η εικόνα της Πάτρας και παράλληλα τονώνεται η εκτίμηση του πολίτη προς αυτήν και κατ’ επέκταση των επισκεπτών" αναφέρει ο Θάνος Δούρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΣΠΙΡΑΛ, ο οποίος συνεχίζει:

"Την πόλη μας κοσμούν κτίρια σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς και σημασίας. Άλλα είναι γνωστά και άλλα λιγότερο. Τι πιο ωραίο από τη συνεργασία του Δήμου με τη σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου για τη λήψη φωτογραφιών κυρίως των λιγότερο προβεβλημένων κτιρίων, οι οποίες, μαζί με τις ακριβείς περιγραφές θα δημιουργήσουν ένα ιδιότυπο λεύκωμα.

Η διαδικασία είναι απλή. Ομάδες φοιτητών θα φωτογραφίσουν καταγράφοντας παράλληλα την ιστορία των εν λόγω κτιρίων. Στη συνέχεια, θα γίνει η προώθηση με την αποστολή του λευκώματος στις πρεσβείες ξένων χωρών, σε διεθνείς εκθέσεις και αντίστοιχες σχολές αρχιτεκτονικής παγκοσμίως. Και φυσικά, η ηλεκτρονική έκδοση του λευκώματος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο και το Πανεπιστήμιο στο διαδίκτυο. Συμπληρωματικά, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στο εγχείρημα επιτρέπει ακόμα και σκέψεις για διαπανεπιστημιακό διαγωνισμό στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό, για το καλύτερο λεύκωμα.

Σκοπός της ενέργειας είναι η ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης και η τόνωση του τουριστική προϊόντος της. Επιπλέον, το λεύκωμα δύναται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανεύρεσης πόρων για την αναπαλαίωση των κτιρίων. Τέτοιες μικρές παρεμβάσεις με ψυχή είναι απαραίτητες για να δώσουν πολλές πνοές στην Πάτρα!".

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις