ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μία μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα, την Τετάρτη 15 Μαΐου

Μία μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα, την Τετάρτη 15 Μαΐου

Η θέση της γυναίκας στην ενωμένη Πάτρα

Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου στις 8μ.μ. το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Patra Palace" ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Παπαδημάτος και ο συνδυασμός Πάτρα Ενωμένη μας καλούν σε μία μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα, αναφέρει η Ηρώ Κόττικα, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον με τον συνδυασμό "ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ - ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ'. Η κ. Κόττικα συνεχίζει επισημαίνοντας:

"Δεν θα μπορούσε να λείπει από τον αγώνα για την Δημαρχεία, η μορφή της γυναίκας της Πάτρας. Άλλωστε, το όνομα του Νίκου Παπαδημάτου, τόσο στην πόλη μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την γυναίκα. Διακεκριμένος και αγαπητός μαιευτήρας- χειρουργός γυναικολόγος εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έχει σταθεί δίπλα στην γυναίκα έγκυο, την γυναίκα λεχώνα, την γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί, την γυναίκα καρκινοπαθή. Δεν έχει απλά βοηθήσει μέσω του επαγγέλματός του τις χιλιάδες αυτών των γυναικών. Για τον ίδιο αποτελεί τρόπο ζωής να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αλλά και να μοιράζεται την χαρά του μεγαλείου της μητρότητας.

Αναπόφευκτα για τον συνδυασμό Πάτρα Ενωμένη, η γυναίκα βρίσκεται στο προσκήνιο και η βελτίωση της ποιότητας ζωής της αποτελεί βασική προτεραιότητα. Δύο είναι οι άξονες που έχει επικεντρωθεί ο συνδυασμός, αυτός της υγείας και του κοινωνικού τομέα. Η Πάτρα Ενωμένη θέλει την γυναίκα της πόλης υγιή, εργαζόμενη, κοινωνικά ενεργή.

Στο κομμάτι της υγείας, όντας ευαισθητοποιημένος ως γυναικολόγος και αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης στην πλειοψηφία των ασθενειών, στόχος του Νίκου Παπαδημάτου ως μελλοντικός δήμαρχος της Πάτρας, είναι η διοργάνωση θεματικών τριημέρων στο κέντρο της πόλης και αντίστοιχων δράσεων ώστε να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες τόσο για τους τρόπους πρόληψης όσο και αντιμετώπισης χρόνιων ασθενειών. Για τον συνδυασμό, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία γυναίκα στην πόλη η οποία δεν κάνει τακτικά τεστ ΠΑΠ ή δεν κάνει μαστογραφία μετά τα 35 έτη, ούτε πρέπει να αγνοεί τις βιοχημικές και οστικής πυκνότητας εξετάσεις μετά την εμμηνόπαυση.  Αντίστοιχα, πρέπει να υπάρχουν ημερίδες υπό την αιγίδα του δήμου για χρόνιες παθήσεις όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία ή ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς και ενημερωτικές δράσεις αφιερωμένες στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή ή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Παράλληλα, δεν μπορεί να αγνοηθεί ο καίριος ρόλος της γυναίκας μέσα στην οικογένεια. Αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη μητέρα, στόχος του συνδυασμού Πάτρα Ενωμένη είναι να ενισχυθεί το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας και στελέχωσης των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Τέλος, ο συνδυασμός οφείλει να μην αγνοήσει τα αυξανόμενα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και η κακοποιημένη γυναίκα πρέπει να είναι ενημερωμένη, να ξέρει ότι έχει φωνή και κάποιον στον οποίο μπορεί και πρέπει να απευθυνθεί.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα όμως που αναγνωρίζει στην πόλη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρών Νίκος Παπαδημάτος και το οποίο βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά και στις τάξεις των γυναικών, είναι αυτό της ανεργίας. Περισσότερο από ποτέ, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμετάλλευσης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να τονωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η δημιουργία απαραίτητου περιβάλλοντος για την πραγμάτωσή της μέσω ΕΣΠΑ.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας να γυρίσει σελίδα, να βγει από την μιζέρια των τελευταίων δεκαετιών και να γίνει μία πόλη πρότυπο όπως άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και να ξεπεράσουμε τις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος. Ο συνδυασμός Πάτρα Ενωμένη χρειάζεται τις γυναίκες δίπλα του, γιατί αυτές στο πέρασμα των χρόνων είναι οι στυλοβάτες της οικογένειας και κατ' επέκταση της κοινωνίας μας.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη στις 15 Μαΐου στις 8μ.μ. το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Patra Palace", να ανταλλάξουμε ιδέες, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας, να ακούσουμε τις προτάσεις σας και όλοι μαζί Ενωμένοι να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για την Πάτρα μας".

 

Ηρώ Κόττικα

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

ΥΠΟΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον συνδυασμό

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ - ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

 

 

 

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις