Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο διακεκριμένος ιστορικός Θάνος Βερέμης στην Πάτρα

Ο διακεκριμένος ιστορικός Θάνος Βερέμης στην Πάτρα

Τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ

Ο διακεκριμένος ιστορικός θα βρεθεί στην Πάτρα με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων: Τριπολιτσά- Μεσολόγγι, Πολιορκία και άλωση, επιμέλεια Θάνος Μ. Βερέμης και  1821: Η δημιουργία ενός έθνους – κράτους των Θάνου Μ. Βερέμη, Γιάννη Σ. Κολιόπουλου και Ιάκωβου Δ. Μιχαηλίδη.

Για τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Θάνο Βερέμη «ο ξεσηκωμός του 1821 υπήρξε κυρίως έργο Ελλήνων στην υπηρεσία του οθωμανού επικυρίαρχου: των προκρίτων του Μοριά ως μέρους της φοροεισπρακτικής μηχανής του κράτους, των αρματολών της Ρούμελης ως φυλάκων των στενών περασμάτων της ενδοχώρας, του ανώτατου κλήρου ως πολιτικού και πνευματικού εκπροσώπου του Γένους υπόλογου στην Υψηλή Πύλη.»

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ο Θάνος Βερέμης θα μιλήσει για την ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα και τους πρωταγωνιστές της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», στην Πάτρα (Κορίνθου 241).

Με τον Θάνο Βερέμη θα συνομιλήσει ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Κυριάκος Δ. Σκιαθάς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά