Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι διαφορά έχει ένας επιχειρηματίας από έναν αθλητή;

Τι διαφορά έχει ένας επιχειρηματίας από ...

Του Στέλιου Ταταράκη

Ένας αθλητής όλη του τη ζωή την αφιερώνει στο άθλημα που κάνει, την αφιερώνει στο πως θα μπορεί σε καθημερινή βάση να κάνει την προπόνηση του, να είναι υγιής και δυνατός, ο συνδυασμός αυτών φέρνει τα ανάλογα αποτελέσματα στον αγώνα του. Συγκεντρώνεται σε μικρούς στόχους τους οποίους εάν τους ενώσει τον οδηγούν στο τελικό αποτέλεσμα ή στο τελικό σκοπό του. Την ίδια διαδικασία ακολουθεί και ένας επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν πολλές ώρες για ξεκούραση και για τις δύο πλευρές, αυτό που υπάρχει είναι χρόνος τον οποίο πρέπει να τον εκμεταλλευτούν ώστε να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Η προπόνηση είναι εξίσου σημαντική και για τους δύο διότι μπορούν να δουλέψουν στα αδύναμα σημεία τους ή να βρουν νέες τακτικές για το παιχνίδι τους. Το μόνο που αλλάζει είναι το γήπεδο, ο αθλητής παίζει  σε γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ., ενώ ο επιχειρηματίας είναι μέσα σε αίθουσες, κτίρια και στο δρόμο.

Οι δυο αυτοί κόσμοι δεν μοιάζουν σε πολλά όμως σε αυτό που είναι ίδιοι είναι πως θέλουν να γίνουν καλύτεροι με όποιο τρόπο μπορούν. Αυτό είναι το κοινό σημείο τους. Ένας αθλητής για να γίνει καλύτερος μπορεί να κάνει περισσότεροι προπόνηση, να δουλεύει περισσότερο με τον εαυτό του, να τρώει καλύτερα και να βάζει κάθε μέρα μεγαλύτερους στόχους ώστε να φτάσει τον σκοπό του.

Από την άλλη πλευρά ένας επιχειρηματίας για να γίνει καλύτερος μπορεί να δουλεύει περισσότερο με τον εαυτό του, να διαβάζει περισσότερο, να προσηλώνεται στη δουλειά του, να τρέφεται σωστά και να βάζει κάθε μέρα μεγαλύτερους στόχους που θα τον κάνουν καλύτερο.

Η διαδικασία για να γίνουμε καλύτεροι είναι η ίδια για όλους μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι περισσότερη δουλειά με τον εαυτό μας και δημιουργία ενός πλάνου διαχείρισης χρόνου που θα μας το επιτρέπει αυτό, διότι όλοι έχουμε τις ίδιες ώρες μέσα στη μέρα μας, η καλύτερη διαχείριση κάνει τη διαφορά ανάμεσα στον καλό και στον πολύ καλό.

Τέλος αυτό που ισχύει είναι πως οι καλύτεροι θέλουν να συνεργάζονται με τους καλύτερους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και πιο έξυπνα σε αυτό που κάνουμε. Κανείς δεν γεννήθηκε με το προνόμιο του καλυτέρου όλοι με δουλειά κατάφεραν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Ένας καλός αθλητής ακολουθάει τα ίδια βήματα με έναν καλό επιχειρηματία και το αντίστροφο. Τα καλά νέα είναι πως όλα αυτά γίνονται, τα κακά είναι πως χρειάζεται δουλειά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις