Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Διημερίδα 25-26 Ιουνίου 2019 με θέμα: "Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία"

Διημερίδα 25-26 Ιουνίου 2019 με θέμα: &q...

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 31 Μαΐου 2019

Tο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τα Αρσάκεια Πατρών σε συνεργασία με την Εστία Επιστημών Πατρών διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία», την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στους χώρους της Εστίας Επιστημών Πατρών (Πλατάνι).

Στη διημερίδα καλούνται εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο τις επιστήμες της Φυσικής, της Γεωλογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και των Πολιτικών Μηχανικών. Ο μέγιστος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος είναι 80 και θα επιλεγούν ανάλογα με το βιογραφικό σημείωμα και την εμπειρία τους. Η διημερίδα θα είναι δωρεάν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και των Αρσακείων Πατρών. Οι καθηγητές και ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ευρώπης και της Ελλάδας που θα διδάξουν, έχουν εμπειρία στην Εκπαιδευτική Σεισμολογία (School and Citizen Seismology) και μετέχουν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SERA: “Seismology and Earthquake Engineering Research Infrastructure Alliance for Europe”. Από τους επιλεχθέντες εκπαιδευτικούς θα δημιουργηθούν 4 ομάδες κάθε μια από τις οποίες θα παρακολουθήσει εκ περιτροπής τα εργαστήρια που θα καλύπτουν τα εξής θέματα:  (1) βασικές γνώσεις σεισμολογίας στην εκπαίδευση, (2) η τεχνική σεισμολογία στην εκπαίδευση,  (3) συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης/πληροφόρησης στο σχολείο και την κοινωνία και  (4) ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμών στο σχολείο.

Τα 4 εργαστήρια θα λειτουργήσουν σε 4 τρίωρα (πρωί και απόγευμα στο 2ήμερο) και θα δοθούν στην Αγγλική γλώσσα.
Στους συμμετέχοντες θα παρασχεθεί υλικό και σχέδια εργασιών για χρήση στο σχολείο τους, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης της διημερίδας. Κατά τα διαλείμματα θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ μεσημεριανό.

Υπεύθυνοι Διημερίδας Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Δρ Νικόλαος Μελής και Δρ Ιωάννης Καλογεράς (Διευθυντές Ερευνών) Αρσάκεια Πατρών: Δρ Εμμανουήλ Πετράκης (Λυκειάρχης).

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με Δρ Νικόλαο Μελή ([email protected]). Οι δηλώσεις συμμετοχής μαζί με σύντομο βιογραφικό και πλήρη στοιχεία θα γίνονται δεκτές μέχρι 31 Μαΐου 2019.

Αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας και ειδικές πληροφορίες θα δοθούν μέσω της ιστοσελίδας: http://orfeus.gein.noa.gr/patras2019/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά