Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ιδού ποιοι πετούν στο δρόμο Πατρινή άνεργη μητέρα

Ιδού ποιοι πετούν στο δρόμο Πατρινή άνεργη μητέρα

Της Βίβιαν Σαμούρη, Δημοτικής συμβούλου και υποψήφιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τα κοινωνικά μέτρα ανακούφισης των αδύνατων, κυρίως, οικονομικά πολιτών, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, σε συνδυασμό με το νέο νόμο Κατσέλη, ο οποίος υποτίθεται προστατεύει τις αποδεδειγμένα εξαθλιωμένες οικογένειες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια, καθώς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ξεσπιτώνουν αδιάλειπτα τον κόσμο, κατάσχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και εισοδήματα στα χέρια τρίτων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες σε απόγνωση, αδιέξοδο…

Ιδίως τα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιδεικνύουν μια απάνθρωπη αδιαλλαξία έναντι των πολιτών που, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν εξυπηρέτησαν επαρκώς τις οφειλές τους… Σε κάποιες, δε, των περιπτώσεων, οι τράπεζες κινούνται ως αδίστακτα αρπακτικά, υφαρπάζοντας τη λαϊκή περιουσία ακόμη και πολιτών που βρίσκονται σε διαδικασίες ένταξης στο νόμο Κατσέλη.

Μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτή που σχετίζεται με μια Πατρινή άνεργη μητέρα ενός παιδιού, που συγκαταλέγεται στις μονογενεϊκές οικογένειες. Συγκεκριμένα, η εν λόγω συμπολίτισσα, επίκειται να χάσει το σπίτι της, επειδή είναι εγγυήτρια δανείου της μητέρας της, ύψους 70.000 ευρώ… Αντίθετα, η μητέρα της είναι «θωρακισμένη», καθώς έχει ήδη ενταχθεί στο Νόμο «Κατσέλη», ενώ η κόρη αναμένει κι αυτή την ένταξή της (σ.σ.: μέσω του Εφετείου, όπου θα εκδικαστεί η περίπτωσή της).

Η συστημική τράπεζα, λοιπόν, άδραξε την ευκαιρία, δυο φορές μάλιστα, σ' αυτό το μεσοδιάσημα, για να επιχειρήσει να πετάξει, παράνομα και καταχρηστικά, στο δρόμο μια άνεργη μητέρα, δια μέσου της χρήσης δικονομικών τεχνασμάτων.

Μιλάμε για την αποθέωση του θράσους και της αναλγησίας. Για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φαινόμενα έκνομου και δια της βίας πλουτισμού από τα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η πρώτη φορά έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017, στο Ειρηνοδικείο Πατρών, αλλά καταφέραμε τότε, χάρη στην καταγεγραμμένη δυναμική του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να αποτρέψουμε το μοιραίο, εμποδίζοντας τους συμβολαιογράφους να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

Η Τράπεζα, όμως, επανήλθε, την περασμένη Παρασκευή, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, αλλά ευτυχώς κηρύχτηκε, προς ώρας, άγονος…

Το αξιοσημείωτο, δε, σ' αυτή την υπόθεση, που απογυμνώνει πολιτικούς και τραπεζικούς παράγοντες, είναι πως η συμπολίτισσα άνεργη μητέρα επιχειρεί μάταια εδώ και καιρό να διακανονίσει το δάνειό της, αλλά η Τράπεζα αρνείται, εμμέσως πλην σαφώς, αντιπροτείνοντάς της δόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητές της…

Για να αποτρέψουμε, λοιπόν, αυτές τις εφιαλτικές, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, εξελίξεις, μόνον ένας τρόπος υπάρχει, να αντισταθούμε μαζικά...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις