Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Patras IQ συμμετείχε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Στο Patras IQ συμμετείχε το Σχολείο Δεύτ...

Με εκθέματα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας συμμετείχε στο PATRAS IQ με εκθέματα, τα οποία βασίζονταν σε Arduino και υλικά από παλιά DVD. Πιο συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών του ΣΔΕ κ. Βασίλη Νταλούκα και κ. Βασιλικής Μακρή, οι εκπαιδευόμενοι, στα πλαίσια των Σχεδίων Δράσης, κατασκεύασαν μία ρουλέτα με Arduino και κινητήρα από παλιό DVD, μια ρουλέτα με Arduino και LED, έναν γυροσκοπικό μηχανισμό με έναν κινητήρα από DVD, τη μαγνητική επιφάνεια από ένα σκληρό δίσκο και μια 9V μπαταρία που όταν λειτουργούσε κρατούσε σε ισορροπία όρθιο το δισκάκι.

Την παράσταση έκλεψε ένας χειροποίητος εκτυπωτής, ο οποίος βασιζόταν στους μηχανισμούς κίνησης της κεφαλής από 2 παλιά DVD και με ένα απλό στυλό έγραφε "ΣΔΕ ΠΑΤΡΑΣ ARDUINO" και ο οποίος μετατρέπεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή με την προσθήκη εξαρτημάτων από 3D pen.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Πάτρας, κ. Ανδρέας Ζέρβας, ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τη φιλοξενία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις