Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Αίγιο τιμά την Παρασκευή την Πολιούχο του, Παναγία Τρυπητή -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Αίγιο τιμά την Παρασκευή την Πολιούχο...

Θα παραστεί και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου όπως κάθε χρόνο είναι η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και το γειτονικό Αίγιο γιορτάζει και πανηγυρίζει μιας και την έχει ως Πολιούχο του. Την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 λοιπόν, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, το Αίγιο θα εορτάσει με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Πολιούχο του, Παναγία Τρυπητή, στο Ιερό Προσκύνημα της οποίας αναμένεται να προσέλθουν για ακόμα μία φορά χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 2/5

Στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου. Στις 11 μ.μ. θα τελεσθεί ολονύκτιος κατανυκτική αγρυπνία, ήτοι Παράκληση, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 2.30π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 3/5/2019

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και συλλειτουργούντων των προσκεκλημένων Αρχιερέων, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

7 π.μ.: Έναρξη Όρθρου

7.30 π.μ.: Προσέλευση των σεβασμιοτάτων Ιεραρχών

8.20 π.μ.: Έναρξη Θείας Λειτουργίας

9.30 έως 9.45π.μ.: Άφιξη επισήμων

10:30 π.μ.: Απόλυση Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθως και συγκεκριμένα στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Η Ιερά Πομπή θα κατευθυνθεί μέσω της καθιερωμένης διαδρομής (Ζωοδόχου Πηγής, Μιχαλοπούλου, Ερμού, Πολυχρονιάδου) στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου θα αναπεμφθεί δέηση και θα εκφωνηθεί πανηγυρική ομιλία.

Στη συνέχεια η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος, εν πομπή, θα κατευθυνθεί, διά της οδού Μητροπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου και θα παραμείνει έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής.

Οι προς την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος οφειλόμενες τιμές θα αποδοθούν από αγήματα του Πεζικού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και Φιλαρμονικές, όπως αναφέρει το πρόγραμμα.

*Τελετάρχες της Ιεράς Μητροπόλεως ορίζονται ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, Εφημέριος Ιερού Ναού Άγιου Ιωάννου Αιγίου.

Τελετάρχες του δήμου Αιγιαλείας ορίζονται η προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων κ. Κωνσταντίνα Μουγκάση και οι υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας και κ. Αριστομένης Σταματόπουλος.

*Οι παρακάτω ακολουθίες θα τελεστούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης:

α) Στις 7μ.μ. της ιδίας μέρας θα ψαλλούν Εσπερινός, Χαιρετισμοί και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

β) Την Κυριακή του Θωμά, 5 Μαΐου, στις 7μ.μ., χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ζωοδόχου Πηγής, μετά το πέρας των οποίων η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα λιτανευθεί εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και θα τοποθετηθεί στον Θρόνο Της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις