Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και η Scotland Yard στην Κύπρο για τον "Ορέστη"-Ψάχνουν τις βαλίτσες στις λίμνες για να βρουν τα πτώματα...

Και η Scotland Yard στην Κύπρο για τον &...

Παγωμένο το νησί από τις φρικιαστικές αποκαλύψεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Κυπρο οι έρευνες αστυνομίας και πυροσβεστικής για την εξακρίβωση της φρικαλέας δράσης του serial killer με τις αρχές να συνεχίζουν την προσπάθεια με τη χρήση ρομποτικής κάμερας για να ανασύρουν τη δεύτερη βαλίτσα από το μεταλλείο Μιτσερού και να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα του 35χρονου «Ορέστη».

Στην Κύπρο βρίσκονται αναλυτές της Scotland Yard για να... μελετήσουν το προφίλ του αδίστακτου δολοφόνου.

Πληροφορίες από κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μέλη της ΕΜΑΚ τοποθέτησαν σημαδούρα σε δεύτερο σημείο της λίμνης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας που κατά τον καθ’ ομολογία δράστη έχει πετάξει στη λίμνη.

 

Επιπρόσθετα ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό που ανασύρθηκε χθες από βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη, ωστόσο δεν κατέδειξε την ταυτότητα και περαιτέρω στοιχεία του θύματος. Αύριο αναμένεται να διενεργηθεί νέα νεκροτομή επί της σορού.

Χθες νωρίς το απόγευμα από τη «Κόκκινη Λίμνη», ανασύρθηκε η μία από τις δύο βαλίτσες, που είχαν εντοπιστεί με την ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται στις έρευνες. Η επιχείρηση ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη λόγω της χαμηλής έως μηδενικής ορατότητας στο νερό, αλλά και της λάσπης που δεν κάνει καθόλου εύκολη την αποκόλληση και ανάσυρση αντικειμένων από τον βυθό, με τρόπο που αυτά θα παραμείνουν ακέραια.

Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως εντός της βαλίτσας βρισκόταν ένα πτώμα ενήλικης γυναίκας σε αποσύνθεση, υπήρξε η εκτίμηση πως πιθανότατα πρόκειται για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 2016, αν και αυτό θα διαπιστωθεί από τις επιστημονικές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο λόγος που πιστεύεται ότι πρόκειται για τη 36χρονη είναι η ύπαρξη δεύτερης βαλίτσας κοντά σε αυτή που ανασύρθηκε.

Κατά την ομολογία του δράστη είχε δολοφονηθεί μαζί με την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και τα δύο θύματα είχαν πεταχτεί μέσα σε βαλίτσες ταυτόχρονα στη λίμνη.

Αυτό καθιστά πολύ πιθανότερο η δεύτερη βαλίτσα να κρύβει τη σορό της 8χρονης, παρά της 29χρονης Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, η οποία δολοφονήθηκε 27 μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Αν και το μεγάλο βάρος έχει πέσει στον εντοπισμό των σορών των γυναικών και των παιδιών που έχουν δολοφονηθεί, αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος – πολύ σημαντικό – της έρευνας που γίνεται.

Για να στοιχειοθετηθούν οι δολοφονίες και να οδηγήσουν σε καταδίκη ενώπιον του δικαστηρίου δεν αρκεί μόνο η ομολογία που έχει δώσει ο 35χρονος «Ορέστης», την οποία μπορεί να αναιρέσει ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί κάθε υπόθεση, ώστε να οδηγεί σε ασφαλή απόδειξη του κάθε εγκλήματος.

Το έργο αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο, με την ομάδα των ανακριτών να συλλέγει στοιχεία για κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης, ώστε να φωτιστεί κάθε πτυχή.

*με στοιχεία από newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις