Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα, ο Εσπερινός της Αγάπης

Πάτρα: Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα...

Μετά ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος θα δώσει το καθιερωμένο Πασχαλινό κουλούρι & αυγό

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 στις 18.00 θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου που θα πλαισιώνονται από πολλούς ιερείς.

Είναι μία ξεχωριστή ιερά ακολουθία την πρώτη μέρα της Λαμπρής σε χαρμόσυνο κλίμα και οι πιστοί συνηθίζουν να πηγαίνουν στο ναό του Πολιούχου κρατώντας τα αναστάσιμα κεριά και να τα αφήνουν στη συνέχεια στο ναό. Μία από τις ξεχωριστές στιγμές του Εσπερινού της Αγάπης είναι το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάζεται σε ξένες γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, κ.α. για να διατρανωθεί παγκοσμίως η Αναστάσιμη ελπίδα. Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων. Για να μπορέσει να αποκτήσει ο άνθρωπος προοπτική σωτηρίας, μια προοπτική θεμελιωμένη στην άφθαρτη, άνευ όρων και ορίων αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

Λέγεται ότι η παράδοση της μετάφρασης και απόδοσης του Ευαγγελίου στις γλώσσες των χριστιανικών λαών ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, όπου λόγω της έδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρευρίσκονταν πολλοί ξένοι Ορθόδοξοι διπλωμάτες, οι οποίοι ήθελαν να ακούν το Ευαγγέλιο και στη γλώσσα τους. Αντανακλά ωστόσο και την ανάγκη να μοιραστούμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης με τον θρίαμβο κατά του Θανάτου σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, για να κηρυχθεί σ’ όλα τα έθνη της οικουμένης το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης όλοι οι πιστοί θα περάσουν από το Επισκοπείο όπου θα λάβουν από τα χέρια του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου το Πασχαλινό κουλούρι και κόκκινο αυγό, μία ωραία παράδοση που κρατά πολλά χρόνια εδώ στην Ιερά Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις