Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτή είναι η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του κυλικείου στο νοσοκομείο Ρίου – Τι βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές

Αυτή είναι η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο το...
Βγενόπουλος Φάνης

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη

Ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης για την οικονομική διαχείριση του κυλικείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο του Ρίου, αρχίζει να αποκαλύπτεται το μέγεθος της ζημιάς. Όπως πληροφορείται από έγκυρες πηγές το thebest.gr, οι ορκωτοί λογιστές ανακάλυψαν, μετά από την έρευνα που έκαναν, πως το μέγεθος της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του κυλικείου ανέρχεται στις 38 χιλιάδες ευρώ.

Το ποσό αυτό, όπως αναφέρουν άνθρωποι που μίλησαν στο thebest.gr, και είναι σε θέση να γνωρίζουν δεν θα πρέπει να θεωρηθεί οριστικό.

Πλέον, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα διαβιβαστεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και παραιτήσεις συνδικαλιστών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017 από τον τότε διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Θεόδωρο Πισιμίση, ο οποίος είχε στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Στο νοσοκομείο του Ρίου λειτουργούν τρία κυλικεία, εκ των οποίων το ένα διαχειρίζεται οικονομικά το σωματείο εργαζομένων. Τα έσοδα από το κυλικείο, που τους είχε παραχωρηθεί από παλαιότερες διοικήσεις του νοσοκομείου, πηγαίνουν για δράσεις του συνδικαλιστικού οργάνου.

Επί θητείας Πισιμίση, έγινε γνωστό πως από το ταμείο του κυλικείου έλλειπαν χρήματα και η υπόθεση πήγε, με πρωτοβουλία του τότε διοικητή, στον Εισαγγελέα. Μετά τις αποκαλύψεις παραιτήθηκε η τότε πρόεδρος του Σωματείου, ενώ έγινε γνωστό πως τα χρήματα επιστράφηκαν από το άτομο, μέλος του τότε Δ.Σ., που τα είχε πάρει.

Η υπόθεση, πάντως, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έχει ακόμη «βάθος», κάτι που καλείται να φωτίσει η έρευνα της Δικαιοσύνης.

Πάντως, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, που μίλησαν στο thebest.gr, δηλώνουν αποφασισμένα να συνδράμουν όπως μπορούν, ώστε η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους και οι τυχόν υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις