Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Είδαμε το σύστημα που σου λέει τι να καλλιεργήσεις στο κάθε χωράφι στο Patras IQ

Είδαμε το σύστημα που σου λέει τι να καλ...

Γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό

Ένα σύστημα που κοστίζει λίγο αλλά δίνει τη δυνατότητα σε έναν καλλιεργητή να ξέρει τι πρέπει να καλλιεργήσει σε ένα αγροτεμάχιο γνωρίσαμε στο Patras IQ. Το σύστημα που έχει δημιουργηθεί από φοιτητές του εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών, αποτελείται από δύο κόμβους.

Συλλέγει θερμοκρασία, υγρασία και βαρομετρική πίεση

 

Ο ένας είναι ο κόμβος αέρα ο οποίος συλλέγει δεδομένα σχετικά με το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Συλλέγει θερμοκρασία, υγρασία και βαρομετρική πίεση. Τα δεδομένα αυτά περνάνε στον δεύτερο κόμβο ο οποίος είναι κεντρικός και τα αποθηκεύει. Μεταφέρονται σε μία βάση δεδομένων στην οποία μπορούμε να κάνουμε επεξεργασία.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο να έχουμε προβλέψεις για το κάθε αγροτεμάχιο ποια είναι η καλύτερη παραγωγή εκεί. Υπάρχει η γνώση των συνθηκών που οδηγεί στην επιλογή της καλύτερης επιλογής.

O κόμβος αέρα μπαίνει για 10 λεπτά σε «ύπνο», κάνει τη συλλογή των δεδομένων και τα μεταφέρει σε μία απόσταση 12,5 χλμ. Λειτουργεί με μία μπαταρία η οποία μπορεί να το τροφοδοτήσει για 3,5 χρόνια. Η μπαταρία με τη σειρά της τροφοδοτείται με ένα μικρό φωτοβολταικό που δίνει τη δυνατότητα να μένει στο σημείο μέχρι να χαλάσει η μπαταρία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Κοινωνία