Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάνει πίσω ο Δήμος της Πάτρας μετά τον πανελλήνιο σάλο για τους "Rotting Christ" - Δίνουν τελικά την "Αίγλη"

Κάνει πίσω ο Δήμος της Πάτρας μετά τον π...

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος

Μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Πατρέων να πάρει πίσω το δημοτικό χώρο της «Αίγλης» από το συγκρότημα Rotting Christ, η δημοτική Αρχή υπαναχώρησε και ανακοίνωσε πως θα δώσει τελικά τον χώρο, όταν αποκατασταθεί η βλάβη. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος της Πάτρας απέδιδε την απόφασή του να μην παραχωρήσει τον χώρο, λόγω τεχνικών προβλημάτων.  Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το thebest.gr Στον εισαγγελέα Πατρών για συναυλία του "Σάπιου Χριστού" λόγω προσβολής των θείων... Ο Δήμος δε δίνει την αίθουσα, λόγω τεχνικών προβλημάτων απαντά η Μαιζώνος και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και όχι μόνο, καθώς υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε ζητήσει εισαγγελική συνδρομή για να ακυρωθεί η συναυλία, λόγω βλάσφημου περιεχομένου, ενώ είχε πρώτα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Πατρών.

Ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και ανακοινώσεων από το ίδιο το συγκρότημα μέχρι τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Νάσο Ηλιόπουλο και τον Γιάννη Αγγελάκα, που μιλούσαν για λογοκρισία από πλευράς του Δήμου της Πάτρας μέχρι την σημερινή εξέλιξη.

Αναβάλλει τη συναυλία του στην Πάτρα ο Αγγελάκας- "Στην προσπάθεια φίμωσης δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός"

Πριν από λίγη ώρα, η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστή η απόφαση του δημάρχου να δώσει το χώρο στο συγκρότημα.

Σάλος από την αποκάλυψη του thebest για την συναυλία του «Σάπιου Χριστού» - Ο Δήμος Πάτρας πήρε πίσω την αίθουσα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.

Ακυρώνεται οριστικά η αποψινή συναυλία των "Rotting Christ" στην Πάτρα- Για σκοτεινές δυνάμεις κάνει λόγο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος

Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής». Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί».

Να σημειωθεί πάντως ότι η συναυλία που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, σε άλλο χώρο, τελικά ματαιώθηκε.

Αγγελάκας: Αν δεν εμφανιστούν οι "Rotting Christ" δεν έρχομαι ούτε εγώ- Βολές κατά του Δήμου της Πάτρας

Όπως ανάφεραν οι διοργανωτές νωρίτερα σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:

«Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα.

Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτής της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ LIVE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ.»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που ανέδειξε το thebest.gr ξεκίνησε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Νικολακόπουλο, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία.

Η διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μεσαίωνα.

Στην συνέχεια, ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις