Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο Άγις Πιστιόλας μιλάει στο thebest.gr για τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προϊόντα

Ο Άγις Πιστιόλας  μιλάει στο thebest.gr ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Από τα ιδρυτικά μέλη είναι η πατρινή εταιρεία Λουξ

Είναι η Ελλάδα που παράγει που συνεργάζεται, καινοτομεί και βγαίνει προς τα έξω.  Η ελληνική επιχειρηματικότητα που επενδύει στην υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων, με απώτερο σκοπό τη μείωση της ανεργίας, τη διατήρηση του εθνικού πλούτου της χώρας και κυρίως την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας. Ο λόγος για τα ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  μια κοινότητα εξωστρεφών αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν 52 Ελληνικές εταιρείες (και από την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα) οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δραστηριοποιούνται στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά παρόλα αυτά συνεργάζονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει θεματικό ράφι ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, έχουν επιλέξει κοινό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, αναπτύσσουν συνεργασίες με φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συνεχίζουν.

Για τους στόχους και το όραμα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μιλά στο thebest.gr ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας  Άγις Πιστιόλας.

«Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία, η οποία είχε ως αφετηρία σκέψης την κοινή επιθυμία των Μελών – επιχειρήσεων, Ελληνικής Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας να προωθήσουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό – παραγωγικό μοντέλο, προβάλλοντας την υψηλή προστιθέμενη αξία των Ελληνικών προϊόντων ποιότητας και διαφοροποίησης. Με απώτερο σκοπό τη μείωση της ανεργίας, τη διατήρηση του εθνικού πλούτου της χώρας και κυρίως την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας. Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ βασιζόμενη σε σταθερούς αξιακούς πυλώνες όπως Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Η ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας με δράσεις που αναδεικνύουν την υψηλή προστιθέμενη αξία των Ελληνικών προϊόντων στην εθνική Οικονομία και που αποκαθιστούν το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας απέναντί τους εντός και εκτός συνόρων. Ενδυναμώνοντας έτσι τη συνολική φερεγγυότητα με την οποία συνδέεται η εικόνα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εστιάζει στην ορθή ενημέρωση του εγχώριου καταναλωτικού κοινού για την υπεραξία των προϊόντων Ελληνικής παραγωγής προσκαλώντας ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις να ενταχθούν στην ένωση, συμβάλλοντας στο έργο της ανασύστασης του ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος» επισημαίνει ο κ. Πιστιόλας.

Τι κερδίζουν όμως στην πράξη οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα – ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ;

« Οι 52 εταιρείες που ενώνουν δυνάμεις στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μοιράζονται το κοινό όραμα για ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας, το οποίο υπερέχει του ανταγωνισμού που ενδεχομένως προκύπτει από τη δραστηριοποίηση κάποιων εξ αυτών στον ίδιο κλάδο. Έτσι, εξελίσσουν τη συνύπαρξή τους σε Συνέργειες και κοινές προωθητικές πρωτοβουλίες, καθώς επίσης αναπτύσσουν συνεργασίες με φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελώντας μέρος της ζωντανής αυτής κοινότητας συντελούν τόσο στην επίτευξη της συλλογικής εθνικής ανάπτυξης, όσο και της μεμονωμένης εξέλιξής τους, μέσω των συνεχών ερεθισμάτων και της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών και τεχνογνωσίας. Το θεματικό ράφι ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ σε συνεργασία με το delicatessen τροφίμων και ποτών «Mr. Farmer’s», η επιλογή κοινού πάροχου ηλεκτρικού ρεύματος για τα Μέλη και τους εργαζομένους τους, καθώς και ο συνεχής δημόσιος διάλογος με εκπροσώπους της Πολιτείας και παράγοντες της Οικονομίας, αποτελούν ενδεικτικές πρόσφατες επιτυχείς συμπράξεις της ένωσης. Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί ζωντανό «οργανισμό» ενεργών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων με κοινό αξιακό υπόβαθρο και αντίληψη για το εθνικό συμφέρον».

Πώς λειτουργείτε μεταξύ σας όταν υπάρχουν, που υπάρχουν, πάνω από μια επιχειρήσεις ίδιας κατηγορίας παραγωγής προϊόντων; Tι γίνεται με τον ανταγωνισμό;
«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των Μελών ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, προκύπτει από εταιρείες που εκπροσωπούν πολυποίκιλες κατηγορίες της αγοράς, από τρόφιμα – ποτά, χαρτοβιομηχνίες έως και φαρμακευτικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας τη συνολική ανταπόκριση διάφορων χώρων του Ελληνικού επιχειρείν στο έργο και τους σκοπούς της Πρωτοβουλίας. Οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις με κοινή παρουσία σε εκθέσεις, συνέδρια και κανάλια επικοινωνίας, θέτουν σε προτεραιότητα την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, ενώνοντας δυνάμεις για τη δημιουργία ενός πρόσφορου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Συνεπώς, με συγκεκριμένο προσανατολισμό, σαφείς στόχους και σταθερή πρακτική, επιτυγχάνεται αφενός η εξελικτική πορεία του κάθε μέλους ως μονάδα και αφετέρου η αντικατάσταση της στασιμότητας με την πρόοδο σε εθνικό επίπεδο.

Από ποιες περιοχές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία – Tι είδους επιχειρήσεις είναι;
«Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ περιλαμβάνει 52 επιχειρήσεις -μέχρι σήμερα-  προερχόμενες από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη τη χώρα, εδράζοντας τόσο στην περιοχή της Αχαΐας όσο και στους άλλους νομούς εκπροσωπώντας μια πανελλαδικότητα. Με κοινό χαρακτηριστικό την εταιρική εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα, τα Μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συνθέτουν το πολύπτυχο περιβάλλον της ένωσης, το οποίο δεν περιορίζεται απευθυνόμενο στους επιχειρηματικούς δρώντες ενός μόνο κλάδου. Δεδομένου ότι η ανασυγκρότηση της εθνικής Οικονομίας μπορεί να επέλθει από την ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, το δύσκολο εγχείρημα για την επίτευξή της αποτελεί υπόθεση όλων των Ελληνικών επιχειρήσεων που πληρούν τα χαρακτηριστικά μιας αμιγώς Ελληνικής εταιρείας που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται».

Tα επόμενα βήματα – στόχοι
«Η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της ένωσης ενισχύει την αποστολή της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, καθιστώντας το έργο της για προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας συλλογική υπόθεση. Διατηρώντας ζωντανό το όραμα της ένωσης για επανεκκίνηση της εθνικής Οικονομίας μέσω της ενίσχυσης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, τα Μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συνεχίζουν σε κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης με στοχευμένες κοινές δράσεις, διαδίδοντας τους στόχους και το όραμά τους και ισχυροποιώντας τη «φωνή» τους. Η προσέλκυση ολοένα και περισσότερων νέων Μελών, η ορθή ενημέρωση για την αξία και τη συμβολή των Ελληνικών προϊόντων στην Οικονομία της χώρας μας, καθώς και η αύξηση των Συνεργειών και η εντατικοποίηση της εξωστρέφειας των Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πρακτικής της ένωσης στο άμεσο μέλλον».

Πώς σχολιάζετε το σημερινό οικονομικό περιβάλλον και ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως επιχειρηματίες;
«Οι Ελληνικές επιχειρήσεις, αντιμέτωπες με τις προκλήσεις που γέννησε η κρίση, αφουγκράστηκαν τις μεταβολές της αγοράς, επηρεάστηκαν από τη συρρίκνωσή της και αναπόφευκτα οδηγήθηκαν στον επαναπροσδιορισμό της φιλοσοφίας τους. Ειδικότερα, μέσα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον στερημένο ευκαιριών και ευνοϊκών συνθηκών για ανάπτυξη και μεγέθυνση, προέκυψε η επιτακτική ανάγκη για προσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα και εφαρμογή εταιρικής στρατηγικής σε ακολουθία με τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις.
Η εκ νέου οικοδόμηση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος απαλλαγμένου από κάθε μορφή αβεβαιότητας αλλά γεμάτου με κίνητρα, ασφάλεια και αναπτυξιακούς στόχους, αποτελεί «την επόμενη μέρα» που χρειάζεται κάθε Ελληνική επιχείρηση και για την οποία προσπαθεί αδιάκοπα η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

 

Από τα ιδρυτικά μέλη του "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ" η πατρινή εταιρεία Λουξ. Στη φωτ. ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας από σχετική εκδήλωση.

Από τα ιδρυτικά μέλη του "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ...

Από τα ιδρυτικά μέλη του "ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ" η πατρινή εταιρεία Λουξ. Στη φωτ. ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας από σχετική εκδήλωση.

Ο κ. Άγις Πιστιόλας

Ο κ. Άγις Πιστιόλας

Ο κ. Άγις Πιστιόλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά