SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Η ορχήστρα «Εν Χορδώ» που ταξίδεψε έως το Γιοχάνεσμπουργκ, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η ορχήστρα «Εν Χορδώ» που ταξίδεψε έως το Γιοχάνεσμπουργκ, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Patras Palace»

Παρουσία των πολυάριθμων φίλων και συνεργατών της, η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της Πάτρας και η ομώνυμη Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων του Πατρινού Μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στις φιλόξενες αίθουσες του ξενοδοχείου «Patras Palace».

Στην εκδήλωση έγινε μέσω οπτικού αφιερώματος μία σύντομη αποτίμηση των καλλιτεχνικών πεπραγμένων του ορχηστρικού συνόλου το 2018. Μιας χρονιάς έμπλεης από εκδηλώσεις και  τιμητικές προσκλήσεις καθώς περιελάβανε τηλεοπτικές εμφανίσεις του «Εν Χορδώ» σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια καθώς και σημαντικές συναυλίες της Ορχήστρας από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και το Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το μακρινό Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής!

Παράλληλα, ο Μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, προχώρησε σε τιμητικές βραβεύσεις ανθρώπων που διαχρονικά στηρίζουν το έργο της Ορχήστρας, όπως είναι οι καταξιωμένοι Πατρινοί μουσικοί: Λάμπης Παπασπυρόπουλος, Τζώνυ Ανδριόπουλος, Βασίλης Ακριβός, Πασχάλης Μπάσης, Αλεξάνδρα Κοσμά, Άκης Χατζημικές, Σωτήρης Πούτος, οι τραγουδιστές Δημήτρης Δημόπουλος και Διονυσία Καρόκη, ο σκηνοθέτης Θάνος Μπαλαφούτης, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος και ο αφηγητής Λάκης Βανταράκης.

Όπως υπογράμμισε στην σύντομη ομιλία του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας «Εν Χορδώ» Μο Θοδωρής Γεωργόπουλος, το Πατρινό Σύνολο θα συνεχίζει να εκπροσωπεί μουσικά την πόλη όχι μόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά παράλληλα θα προσπαθεί να γίνεται και έξω από την χώρα ένας διαπρύσιος κήρυκας της αυθεντικής Ελληνικής λαϊκής μουσικής:

«Χωρίς ποτέ να επιχορηγείται και να τυγχάνει οικονομικών συνδρομών είτε από την Πολιτεία είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια αποκλειστικά με την αγάπη και την υποστήριξη των Πατρινών ακροατών» τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος ενώ πρόσθεσε τα εξής:

«Το γεγονός ότι δεν είμαστε ένας κρατικοδίαιτος μουσικός Οργανισμός, αποτελεί για όλους εμάς έναν πραγματικό τίτλο τιμής! Η ύπαρξη τόσων πολλών μουσικών στο φυτώριο της Σχολής και η σταθερή  στελέχωση της Ορχήστρας από νέους μουσικούς, επιβεβαιώνει τις θεμελιώδεις αρχές του “Εν Χορδώ” που είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων, η υποστήριξη των Πατρινών καλλιτεχνών και η διάσωση-διάδοση της παραδοσιακής λαϊκής μουσικής στη νεολαία μας».

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, συμπαραστατούντων του Πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίου Σωτηρόπουλου και του Αιδεσιμολογιώτατου προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας π. Ερμόλαου Μασσαρά, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο επιχειρηματίας μουσικών οργάνων Δημήτρης Στόλλας, ο μαέστρος Βίκτωρας Νικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας Έφη Αναλυτή, ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου κ.α.

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση δώρων σε τυχερούς σπουδαστές της Σχολής «Εν Χορδώ» και διανομή αναμνηστικών στους προσκεκλημένους.

Ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος με την ερμηνεύτρια Διονυσία Καρόκη.

Ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος με την ερμηνεύτρια Διονυσία Καρόκη.

Ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος με την ερμηνεύτρια Διονυσία Καρόκη.

Σχόλια

Spotlight