Back to Top
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

SPOTLIGHT

/

Ο πρώην επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας που πήρε σύνταξη στα 31 και έγινε μοντέλο!

Ο πρώην επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας που πήρε σύνταξη στα 31 και έγινε μοντέλο!

"Διεκδικεί" τον τίτλο του νεότερου συνταξιούχου

Είναι νέος, ωραίος και... συνταξιούχος, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ο 37χρονος σήμερα Ζώης Σημαντήρας, ο οποίος είναι μοντέλο και ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων solarium, διεκδικεί άθελά του τον άτυπο τίτλο του νεότερου συνταξιούχου στην Ελλάδα, καθώς κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 31 ετών έχοντας εργαστεί συνολικά μόλις 11 χρόνια ως μόνιμος επισμηνίας στην Πολεμική Αεροπορία. Οπως θα διαβάσετε παρακάτω, υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Κατετάχθη στην Πολεμική Αεροπορία στις 26/6/2000, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου

 

Ο Ζώης Σημαντήρας, όπως αναφέρει το protothema,  κατετάχθη στην Πολεμική Αεροπορία στις 26/6/2000, την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στο μόντελινγκ υπό την καθοδήγηση του σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, ο οποίος έτυχε να τον ξεχωρίσει σε ένα νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας προτείνοντάς του να συμμετάσχει σε μία από τις επιδείξεις μόδας ρούχων που έφεραν την υπογραφή του.

 

Ο πατέρας του Ζώη Σημαντήρα ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία, οπότε η ένταξή του στο στράτευμα από τη στιγμή, δε, που ήταν απόφοιτος Λυκείου χωρίς περαιτέρω σπουδές φάνταζε τότε κατά κάποιον τρόπο μονόδρομος, δεδομένου ότι του εξασφάλιζε ένα μόνιμο εισόδημα.

Το μεγάλο του όνειρο ήταν να μοιάσει στον πατέρα του, να γίνει κι αυτός ιπτάμενος

 

 

Παράλληλα, ο ίδιος πάλευε για ένα νυχτοκάματο σε κέντρα διασκέδασης κάνοντας δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα το μεγάλο του όνειρο ήταν να μοιάσει στον πατέρα του, να γίνει κι αυτός ιπτάμενος, κάτι ωστόσο που ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο καθώς δεν διέθετε τα προσόντα  που απαιτούνταν.

Η πιθανή καριέρα στον τρίτο κατ’ αρχαιότητα κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα από τη στιγμή της γνωριμίας του με τον Μάκη Τσέλιο.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του σε διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ για καμπάνια εσωρούχων της εταιρείας Wild Orchild στο πλευρό της Τσέχας καλλονής Καρολίνα Κούρκουβα, το οποίο γυρίστηκε στη Μύκονο υπό τις οδηγίες του διάσημου φωτογράφου Στίβεν Λιόν.Παράλληλα κράτησε τον τίτλο του επισμηνία.Πώς συνταξιοδοτήθηκε

Οσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο ανέβαιναν οι μετοχές του Ζώη Σημαντήρα στο μόντελινγκ. Αρχισε να γίνεται περιζήτητος σε επιδείξεις γνωστών σχεδιαστών, ενώ ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει και το επιχειρηματικό του μέλλον.

Συγκεκριμένα, πριν από οκτώ χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα τεχνητού μαυρίσματος (solarium) και σήμερα, όπως λέει, είναι ιδιοκτήτης 14 τέτοιων καταστημάτων σε περιοχές όπως η Ηλιούπολη, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, η Καλλιθέα, η Ελευσίνα, ο Βόλος, η Πάτρα, η Χαλκίδα, ενώ σύντομα ανοίγει και άλλα δύο σε Γλυφάδα και Λαμία.

Από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκε στις 24/8/2011 με σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλημάτων υγείας που ο ο ίδιος είχε επικαλεστεί


«Τα χρήματα που επενδύθηκαν», εξηγεί, «προέκυψαν από το μόντελινγκ στο εξωτερικό, από τις συνεργασίες μου με ξένους οίκους και σχεδιαστές. Είναι στον χαρακτήρα μου να ρισκάρω. Στα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα είχα ανοίξει ένα κομμωτήριο, το οποίο όμως δεν πήγε καλά και αναγκάστηκα να το κλείσω. Μετά άνοιξα ένα κλαμπ διασκέδασης, το οποίο ούτε αυτό πήγε καλά, με αποτέλεσμα να το κλείσω, αλλά, όπως λέει η γνωστή παροιμία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις...». 

Από την Πολεμική Αεροπορία αποστρατεύτηκε στις 24/8/2011 με σύνταξη αναπηρίας λόγω προβλημάτων υγείας που ο ο ίδιος είχε επικαλεστεί, σύμφωνα με γνωμάτευση που πήρε στις 18/5/2011 της Ανώτατης Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής με αιτιολογία «της ανικανότητας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του μη οφειλόμενης στην Υπηρεσία».

Ετσι, μόλις μερικούς μήνες μετά, συγκεκριμένα στις 24/8/2011 ο 31χρονος τότε επισμηνίας Ζώης Σημαντήρας βγήκε στη σύνταξη, εισπράττοντας παράλληλα το εφάπαξ καθώς και την επικουρική σύνταξη από το Μετοχική Ταμείο Αεροπορίας.

 

Spotlight