ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία

Πάτρα: Εκδήλωση για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία

Αυτό το Σάββατο 16/2/2019 στη 1 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος

Ανοικτή εκδήλωση/συζήτηση για τις επιδράσεις των ΗΜΓ ακτινοβολιών στην ανθρώπινη υγεία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13.00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Η θεματική της εκδήλωσης θα επικεντρωθεί στις επιδράσεις των ΗΜΓ ακτινοβολιών και ειδικότερα στις ακτινοβολίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και από άλλες τεχνητές πηγές. Την ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται επιστημονικού χαρακτήρα, ανοικτή εκδήλωση/συζήτηση οργανώνει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και το Εργαστήριο Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης (http://intelhealthphysicslab.gr/).

Η συζήτηση αυτή θα είναι ανοιχτή στο κοινό κι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ειδικοί στο χώρο με αφορμή ένα ειδικό εργαστήριο για ακτινοφυσικούς που θα αφορά τις "μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες", όπως συνηθίζεται να τις ονομάζουν οι επιστήμονες, (http://intelhealthphysicslab.gr/el/nir-workshop-2019-patras.html), οι οποίοι εκπροσωπούν τις διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα, με συμμετοχή ακόμη και των ίδιων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για 1η φορά σε ανοιχτή επιστημονική συζήτηση.

Τη διοργανωτική πρωτοβουλία για την εκδήλωση έχει ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Διοικητικών και Υποδομών Δρ. Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγειο-Φυσικής & Υπολογιστικής Νοημοσύνης Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Σχόλια

Ειδήσεις