Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο διοικητής του Αγ. Ανδρέα βάλει κατά συνδικαλιστών- "Λουδοβίκος ο Πετρόπουλος- Μπλοκάρουν αποφάσεις όπως η πρόσληψη καθαριστριών"

Πάτρα: Ο διοικητής του Αγ. Ανδρέα βάλει ...

Λόγω των καταλήψεων που κάνουν στις διοικητικές υπηρεσίες

Αγανακτισμένος με την συμπεριφορά των συνδικαλιστών του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» δηλώνει ο διοικητής του Θόδωρος Σερεμέτης. Η αγανάκτηση του διοικητή έγκειται στο γεγονός ότι πάνω που το Νοσοκομείο θα μπορούσε να πάρει «μπροστά» και να λειτουργήσει μετά την αποκατάσταση του προβλήματος με την ανυπαρξία Διοικητικού Συμβουλίου, εκείνοι μπλοκάρουν με καταλήψεις το έργο που μπορεί να παραχθεί.

Οι συνδικαλιστές το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες του Αγίου Ανδρέα με αποτέλεσμα αρκετές από τις σοβαρές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αποφάσεις που πάρθηκαν κατά το Δ.Σ. της Τρίτης, να μην μπορούν να προωθηθούν προς υλοποίηση.

Πρόκειται, όπως εξηγεί ο κ. Σερεμέτης μιλώντας στο thebest.gr, για σημαντικά θέματα που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Αφορούν τις προσλήψεις των 40 καθαριστριών του νοσηλευτικού ιδρύματος, την προμήθεια απαραίτητων υλικών, σχετίζονται επίσης με τον μαγνητικό τομογράφο, τον υπερηχογράφο, αλλά και με τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου.

«Κάνουν κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες και μπλοκάρουν την έρρυθμη λειτουργία μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προχωρήσουμε την υλοποίηση των αποφάσεων. Μαθαίνω ότι και το πρωί της Πέμπτης σχεδιάζουν κατάληψη στο γραφείο μου καθώς και κατάληψη διαρκείας στα χειρουργεία επειδή κάποιος γιατρός μίλησε άσχημα σε συνδικαλιστή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πρέπει να δουλέψουμε και να τρέξουμε απρόσκοπτά τα θέμα του Νοσοκομείου», σχολιάζει ο κ. Σερεμέτης ο οποίος κάνει λόγο για διασυρμό του συνδικαλισμού.

Όπως μας εξηγεί τα ζητήματα που είχαν μείνει πίσω όλον αυτό τον καιρό που λόγω ενός λάθους του υπουργείου Υγείας είναι πολλά και τώρα που δίδεται η δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις το Δ.Σ. πρέπει αυτές να υλοποιηθούν άμεσα.

Άλλωστε η θητεία των μελών του Δ.Σ. λήγει στις 31 Γενάρη κι έτσι απομένει μια ακόμα συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη για να κλείσουν τα θέματα μέχρι η πολιτική ηγεσία να ορίσει νέα μέλη. Υπάρχει η ελπίδα ότι αυτό θα γίνει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ώστε να μην χαθεί και άλλο πολύτιμος χρόνος.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Σερεμέτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

"Είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του. Αναφέρομαι σε μια σειρά ανακοινώσεων από μεριάς του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης», όπου εμφανίζομαι σαν τον Λουδοβίκο τον ΙΕ, απόμακρος, μη συνεργάσιμος, ελλιπέστατος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και το χειρότερο εμπαθής απέναντι στο Συνδικάτο και τους εργαζόμενους.

Μάλιστα στις ανακοινώσεις αυτές προστέθηκε σήμερα και κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών  με τον κ. Πετρόπουλο να δηλώνει ότι: «Εάν ο διοικητής δεχόταν να συνδιαλαγούμε, η κινητοποίηση θα είχε λήξει. Αντιθέτως η απάντηση που λάβαμε είναι πως θα εφαρμόσει τον νόμο, γεγονός που όξυνε την κατάσταση. Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχουμε συγκαλέσει θα εξετάσουμε το θέμα των καταλήψεων διαρκείας».

Δηλαδή για να καταλάβετε ο πρόεδρος του σωματείου ζητάει από τον Διοικητή συνδιαλλαγή και όχι εφαρμογή του νόμου! Και εφόσον δεν την έχει οξύνεται η κατάσταση!

Όμως επειδή η δήλωση αυτή ξεπερνάει κάθε λογική και οπωσδήποτε τη δική μου, παρακαλώ πολύ να αναρωτηθούμε και να απαντήσουμε για το πώς θέλουμε την υγεία. Συνδιαλλαγή πολλών υπήρχε τόσα χρόνια και είναι αυτή τη στιγμή στον έλεγχο τη Δικαιοσύνης.

Τι θέλει να μας πει ο πρόεδρος του σωματείου όταν ζητάει συνδιαλλαγή; Γιατί εκνευρίζεται όταν του μιλούν για εφαρμογή των νόμων; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να καταλαμβάνει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και να μπλοκάρει τις λειτουργίες του; Από πού παίρνει το δικαίωμα να ανακοινώνει ότι θα καταλάβει τα χειρουργεία του νοσοκομείου; Πώς θα πρέπει να απαντήσουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους σε μια τέτοια κατάληψη που επηρεάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εξέλιξη της υγείας τους;

Προσωπικά στα δυόμιση χρόνια της θητείας μου κινήθηκα με γνώμονα πρώτα από όλα το συμφέρον και την ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και της πολιτείας. Μίλησα με δεκάδες εργαζόμενους και η πόρτα μου ήταν και παραμένει ανοιχτή και για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες που ζήτησαν να με δουν. Συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με κατηγορεί ότι δεν έδωσα άδεια στον ένα που κέρδισε το φλουρί ! Την ίδια στιγμή αποκρύπτει ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ωφελήθηκαν χωρίς να κερδίσουν φλουρί, σε αναγνώριση της αγόγγυστης προσφοράς τους και σαν πρόσθετη προσφορά ανάπαυσης, κάτι που από μεριάς μου προσφέρεται συχνότερα από μια φορά το χρόνο.

Αναφέρεται σε έλλειψη συνεργασίας, αλλά για ποια συνεργασία μιλάει όταν προσκαλεί τηλεοπτικά κανάλια και σουλατσάρει μαζί τους μέσα στο νοσοκομείο χωρίς καμιά άδεια, παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα των πολιτών και το νόμο περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων; Έλλειψη συνεργασίας από μέρους μου είναι τα ψεύτικα στοιχεία που πλάσαρε στο δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα για τη λειτουργία του νοσοκομείου που χωρίς καμιά διασταύρωση από μέρους του δημοσιογράφου παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση με αποτέλεσμα το διασυρμό του νοσοκομείου και των εργαζομένων του;

Αγαπητοί συμπολίτες

Η δουλειά μου στο νοσοκομείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ με κανέναν, αλλά η εφαρμογή των νόμων και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών σε σωστές υπηρεσίες υγείας, η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων, η προάσπιση των συμφερόντων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Τα εργαλεία μου για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μου είναι η εφαρμογή των νόμων και όχι η συνδιαλλαγή!

Θα είμαι απέναντι σε κάθε κινητοποίηση τύπου κατάληψης με όποιο τρόπο μπορώ να αντιταχθώ δεδομένου ότι το νοσοκομείο οφείλει να λειτουργεί απρόσκοπτα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες και να μην μπλοκάρεται από τις διεκδικήσεις τύπου Πετρόπουλου. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί κατάληψη στο χώρο των χειρουργείων επειδή ένας χειρουργός «φέρεται να αντέδρασε για την ημέρα επιλογής της κατάληψης». Και ποιον άλλο τρόπο απάντησης έχω σαν διοικητής πέραν της εφαρμογής των νόμων;

 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Από την πλευρά του το Σωματείο «Ιπποκράτης» των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

Είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνον, το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ' αυτό.

Όπως βεβαίως

και η εγκατάλειψη που βιώνουμε από το αρμόδιο υπουργείο και γενικά την κυβέρνηση, όπου χωρίς ίχνος ντροπής, μας έχουν αφήσει από τον Απρίλιο του 2018 χωρίς οργανισμό, χωρίς Δ.Σ, χωρίς Υπηρεσιακό, χωρίς προϋπολογισμό, με τεράστιες ελλείψεις Ιατρών και Εργαζομένων και δυστυχώς με ξεχασμένη την από τον Φλεβάρη του 2018 δέσμευσή τους για την αναγκαία και άκρως απαραίτητη νέα πτέρυγα.

Σ' αυτά τα προβλήματα προστίθενται

και η στάση της Διοίκησης, τόσο του Διοικητή, όσο και της Υποδιοικήτριας του συγχωνευμένου με εμάς ΝΝΘ, που συνεχίζει την χωρίς αντικείμενο παραμονή της, παρά και τις εις βάρος της καταγγελίες, με εξαίρεση βεβαίως την Υποδιοικήτρια του Αγ. Ανδρέα που σαφώς είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τους προαναφερόμενους.

Αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα, για την αναγκαία αντιμετώπιση τους, ήθελαν και θέλουν ενότητα και συνεργασία όλων των δυνάμεων του Νοσοκομείου, διάλογο και συντονισμένη δουλειά απ' όλους, στοιχεία και χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν υπάρχουν, με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή

Για τον οποίον για  ακόμη μια φορά

Βρισκόμαστε  στη δυσάρεστη θέση να πούμε, ότι συνεχίζει να είναι απόμακρος, μη συνεργάσιμος και ελλιπέστατος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και το χειρότερο εμπαθής απέναντι στο Συνδικάτο και τους Εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά που φάνηκαν με τον καλύτερο δυστυχώς τρόπο κατά την πρόσφατη εκδήλωση μας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, όπου έλαμψε δια της απουσίας του. Όπου αξίζει να επισημάνουμε αρνήθηκε την χορήγηση τόσο της παγιωμένης 2ημερης άδειας για το σχετικό εθιμοτυπικό της κλήρωσης, όσο και των αναψυκτικών για τους καλεσμένους, που ζήτησε την επιστροφή τους, γυρνώντας έτσι προκλητικότατα   την πλάτη του, τόσο στους Εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν για να στηρίξουν αυτό το ίδρυμα, όσο και στους επίσημους καλεσμένους μας που με παντοίους  τρόπους στηρίζουν τον αγώνα μας και το Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα είχαμε και σχετικό ζήτημα-αίτημα στήριξης μας, που του το είχαμε επισημάνει.

Ο Διοικητής λοιπόν του Νοσοκομείου συνεργαζόμενος μόνον:

•             με την Υποδιοικήτρια του συγχωνευόμενου σε εμάς Ν.Ν.Θώρακος, ένεκα της οποίας ταλαιπωρούμαστε από τον Απρίλη,  για τον οργανισμό.

•             Και την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ως επί το πλείστον συμπεριφέρεται ως εντεταλμένος παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ

έχει παραγκωνίσει:

             Την Υποδιοικήτρια του Αγ. Ανδρέα, άνθρωπο, ικανό που μπορεί να βοηθήσει και να δώσει λύσεις.

             Τους Διοικητικούς Διευθυντές του Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘ, καθώς επίσης και την Νοσηλευτική Διευθύντρια του ΝΝΘώρακος.

             Σχεδόν όλους τους προϊσταμένους της Διοικητικής υπηρεσίας και όχι μόνον. Τους προϊσταμένους που περιμένει τον οργανισμό, για να τους εκτοπίσει, σαφώς με παράνομες διαδικασίες σαν κι αυτές που εφάρμοσε στην Νοσηλευτική Διεύθυνση, που και αυτή εναρμονισμένη στο πνεύμα Σερεμέτη συμπεριφέρεται απρεπώς και όχι μόνον στον ευαίσθητο Νοσηλευτικό κλάδο, που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

             Ακόμη και παραγωγικούς- έμπειρους και καταρτισμένους Εργαζόμενους που δεν τον υμνούν, η που δεν τον "γλύφουν", η που  για διάφορους δικούς του λόγους δεν τους συμπαθεί. Εργαζόμενους που τους συμπεριφέρεται υποτιμητικά και απρεπώς, παρ ότι και αυτός ήταν εργαζόμενος του χώρου πρίν γίνει Διοικητής..

με αποτέλεσμα η λειτουργία της υπηρεσίας μας, όπου συμπεριφέρεται ως ο Λουδοβίκος ο IE, ωσάν να είναι επιχείρηση του, σε πάρα πολλούς τομείς να πηγαίνει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο.

Σ' αυτήν την φάση που τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζομένων είναι πολλά και οξυμένα, δεν μπορεί το Νοσοκομείο να διοικείται από την προαναφερόμενη εμπαθέστατη τριάδα, που προκλητικά διαχωρίζει τους Εργαζόμενους και αδιαφορεί για τα προβλήματα τους. Χρειάζονται άλλες διαδικασίες και παρεμβάσεις,  σοβαρές τομές και προσεγγίσεις, μακριά και έξω από τις υπάρχουσες ρουσφετολογικές επιλογές και ανοχές. Παρεμβάσεις που θα πρέπει να τις δει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, για το καλό όλων μας.

Καιρός λοιπόν, έστω και τώρα, όλοι αυτοί να συνετιστούν, μετά τις επιπολαιότητες της μεταστέγασης, και το χάος που συνεχίζει να επικρατεί, σ' αυτόν εδώ τον ευαίσθητο χώρο, ειδικά από τον Απρίλιο του 2018 και μετά. Χάος όπου δυστυχώς κανένας δεν δίνει καμία λύση και δυστυχώς καμία πειστική και δεσμευτική  απάντηση.

Κύριοι αρμόδιοι επιτέλους

αλλάξτε τους γραμμή πλεύσης η παραιτείστε τους, αν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας. Εμείς πάντως δηλώνουμε  ότι απέναντι σε αυτό το γίγνεσθαι, σ' αυτά τα  κραυγαλέα γεγονότα, δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα, για να γίνουμε αρεστοί στον Κον Σερεμέτη και την παρέα του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα, την ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ μας πορεία ενωμένοι, παρά τις όποιες και όσες παρεμβάσεις και πρακτικές Τσίπρα,  κιαν επιδιώξει ο κος Σερεμέτης.

 

Ως εδώ λοιπόν και μη παρέκει......"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις