ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΤΕΛΟΣ η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού - Θέλει δέκα βουλευτές για να ξαναγίνει Κ.Ο.

ΤΕΛΟΣ η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού - Θέλει δέκα βουλευτές για να ξαναγίνει Κ.Ο.

Η αιχμηρή ανακοίνωση του κόμματος για τον Αμυρά

Με αιχμηρό σχόλιο απάντησε στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά το Ποτάμι αναφέροντας ότι «διεκδικεί έτσι να γραφεί στο "δεξιό" πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου».Τον συγκρίνουν με τον Σπύρο Δανέλλη, καθώς, όπως λέει το Ποτάμι στην ανκοίνωσή του, «αντιστοίχως γράφτηκε στο "αριστερό" πάνθεον ο κ. Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι «Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι, αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι, θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης "ορκιζόταν" στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

Στην ανακοίνωση τονίζεται οτι «η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημά μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεών μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;».

 

Πλέον, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά, το Ποτάμι έμεινε με τέσσερις βουλευτές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υφίσταται στη Βουλή ως κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμη κι αν ενταχθεί σε αυτό ένας βουλευτής, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κ.Ο. του Ποταμιού επανασυστήνεται. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Αμυράς αποχώρησε από το Ποτάμι, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη διαλύθηκε και στην πραγματικότητα ο γνωστός δημοσιογράφος, για να αποκτήσει και πάλι κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να βρει 10 βουλευτές και νέο όνομα.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο Νίκος Βούτσης επιβεβαίωσε ότι για να ξαναγίνει Κ.Ο. το Ποτάμι χρειάζεται 1ο βουλευτές

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική του ομάδα θα έπρεπε να έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Αμυρά, να τον έχει εντάξει στο κόμμα του, έτσι ώστε μετά την παραίτηση του βουλευτή του, το κόμμα του να είχε και πάλι πέντε βουλευτές. Αυτό άλλωστε έκανε και ο Πάνος Καμμένος, όταν συμφώνησε με τον Αριστείδη Φωκά να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ και μετά διέγραψε την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη.

Με δεδομένο ότι από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών που υπάρχει στο Κοινοβούλιο κανείς δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλει στην “ίδρυση” ενός νέου κόμματος με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη, όλα δείχνουν ότι οι εναπομείναντες βουλευτές του Ποταμιού θα λειτουργούν πλέον ως απλοί βουλευτές και όχι ως μέλη μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα, το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης, χάνουν όλα τα προνόμια τα οποία έχουν οι Κ.Ο. βάσει του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, δηλαδή δεν μπορεί να μιλά ως αρχηγός κόμματος, πρέπει να απολύσει όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους, δεν θα έχει γραφεία στη Βουλή.

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

 

O Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;

 

ΠΗΓΕΣ: AΠΕ - ΜΠΕ newsit.gr

Σχόλια

Ειδήσεις