ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Υπατία» φέρνει στην Πάτρα βροχή και ισχυρούς ανέμους – Πλημμύρισε η παραλιακή στο Ρίο – Έπεσε δέντρο στις Ιτιές

Η «Υπατία» φέρνει στην Πάτρα βροχή και ισχυρούς ανέμους – Πλημμύρισε η παραλιακή στο Ρίο – Έπεσε δέντρο στις Ιτιές

Οι σταγόνες της βροχής παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Υπατία το απόγευμα της Τετάρτης, με μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Στο λιμάνι της Πάτρας ο άνεμος πνέει με ταχύτητα 42 χιλιομέτρων την ώρα, δηλαδή είναι στα 6 Μποφόρ, ενώ τα κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασε και στα 72 χιλιόμετρα την ώρα! Η υγρασία είναι στο 81% και αυτή την ώρα πέφτει έντονη βροχή.

Πάτρα: Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένο οδηγό ΙΧ από τα νερά στο Ρίο

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πλημμυρίσει η παραλιακή οδός στο Ρίο, όπου νωρίτερα εγκλωβίστηκε ένας οδηγός στα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ έχει πέσει ένα δέντρο στις Ιτιές.

Το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου είναι κλειστό, ενώ οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όλη η παραλιακή στο Ρίο έχει κλείσει και η αστυνομία, που βρίσκεται επί τόπου, απαγορεύει την πρόσβαση των οχημάτων.

Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές οδηγούν στη δημιουργία της παγωμένης βροχής, δηλαδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια. Ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, η συσσώρευση πάγου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πάτρα: Έπεσε δέντρο στις Ιτιές από τον ισχυρό άνεμο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Σχόλια

Ειδήσεις