ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά τη Μυτιλήνη, ύποπτοι φάκελοι και σε άλλα τρία Πανεπιστήμια

Μετά τη Μυτιλήνη, ύποπτοι φάκελοι και σε άλλα τρία Πανεπιστήμια

Βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα

Συναγερμό στις αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα προκαλεί, όπως αναφέρει το newsit, ο εντοπισμός νέων “ύποπτων” φακέλων σε άλλα τρία σημεία, μόλις λίγες ώρες αφού βρέθηκε άλλος “ύποπτος” φάκελος με άγνωστη ουσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» στο κεντρικό ταχυδρομείο Κέρκυρας- Παραλήπτης ήταν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το μεσημέρι της Πέμπτης (10.01.2019) και λίγες ώρες πριν από την άφιξη στην Αθήνα της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έγινε γνωστό πως τρεις “ύποπτοι” φάκελοι που φαίνεται να περιέχουν άγνωστη ουσία βρέθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στα πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας.

Αναστάτωση στο ταχυδρομείο της Κέρκυρας

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» αναμένεται να μεταφέρει ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Σχόλια

Ειδήσεις