ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νερό με το τουλούμι στη Δυτική Ελλάδα - Δείτε τα ύψη των βροχοπτώσεων - Τι είναι η "παγωμένη βροχή"

Νερό με το τουλούμι στη Δυτική Ελλάδα  - Δείτε τα ύψη των βροχοπτώσεων - Τι είναι η "παγωμένη βροχή"

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία

Νερό με το τουλούμι έφερε η "Υπατία" το νέο κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα.Όπως προκύπτει μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το meteo.gr σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Υπατία το απόγευμα της Τετάρτης 09/01, με μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές οδηγούν στη δημιουργία της παγωμένης βροχής, δηλαδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια. Ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, η συσσώρευση πάγου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Στον πίνακα που ακολουθεί δίνονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι το βράδυ της Tετάρτης 09/01.

 

 

 

 

Για την  Πέμπτη 10/01 αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους παγωμένη βροχή σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη Δυτική Ελλάδα έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας ενώ κλειστό είναι λόγω των ισχυρών ανέμων το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου και η γραμμή της Κυλλήνης Ζακύνθου - Κεφαλονιάς.

Κατολισθήσεις λόγω της "Υπατίας" στη Δυτική Ελλάδα - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο και η γραμμή της Κυλλήνης

Έκλεισε και στα δυο ρεύματα λόγω βροχής και χωμάτων η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία των Καλαβρύτων λόγω του χιονιού

Κλειστό το Ρίο- Αντίρριο και η γραμμή Κυλλήνη- Ζάκυνθος

Σχόλια

Ειδήσεις