Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατολισθήσεις λόγω της "Υπατίας" στη Δυτική Ελλάδα - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο και η γραμμή της Κυλλήνης

Κατολισθήσεις λόγω της "Υπατίας&quo...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στη Δυτική Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας "Υπατία" με αποτέλεσμα να σημειώνονται κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ κλειστά είναι από χθες τα πορθμεία Ρίου - Αντιρρίου και η γραμμή της Κυλλήνης για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Γυφτάκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χωρίς αυτή την ώρα (11 πμ) να υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυτών σε κάποιο σημείο, παρά μόνο δυσχέρεια. "Από νωρίς εργάζονται μηχανήματα για τον καθαρισμό των δρόμων".

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στη Βαλιμή, στο Άνω Διακοπτό, στο Κομπηγάδι, στην Πλατανιώτισσα.

Επίσης σημειώθηκαν, προσθέτει μεμονωμένα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Μεγανίτη στην Αιγιάλεια, στην Κλειτορία και αλλού.

Ο δρόμος νωρίτερα στην Παλιά Εθνική Πατρών - Κορίνθου στον Μεγανίτη έκλεισε και στα δύο ρεύματα καθώς συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ύδατος και χωμάτων από το ποτάμι.

O Γιάννης Μανέτας Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου αναφέρει ότι σημειώθηκε νέα κατολίσθηση σήμερα στον δρόμο Πάτρα - Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, στον Καταρράκτη και η Περιφέρεια καθάρισε το σημείο, ενώ λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Λεόντιο, στο Καλούσι, στα Λακκώματα, στη Ρακίτα κ.α. , τις οποίες αντιμετωπίζει μηχάνημα του Δήμου.

Στα Καλάβρυτα όπως μας ενημερώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς σημειώνονται βροχοπτώσεις ενώ χιόνι πέφτει πολύ ψηλά σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Σήμερα ορισμένα σχολεία έμειναν κλειστά ενώ αύριο εκτιμά ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά. Μικροκατολισθήσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται καταγράφονται ως ώρας στις συνέπειες της "Υπατίας".

Έκλεισε και στα δυο ρεύματα λόγω βροχής και χωμάτων η Παλιά Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία των Καλαβρύτων λόγω του χιονιού

Κλειστό παραμένει από χθες στις 11 το βράδυ το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου ενώ δεν απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για τα πλοία της γραμμής Κυλλήνη Ζάκυνθος Κεφαλλονιά από χθες στις 4 το απόγευμα.

Στο λιμάνι της Κυλλήνης πνέουν ΝΔ άνεμοι 8 - 9 μποφόρ.

Ο καιρός αναμένεται αύριο βελτιωμένος.

Φεύγει αργά το βράδυ και η Υπατία - Από αύριο θα... στεγνώσουμε στη δυτική Ελλάδα

Κλειστό το Ρίο- Αντίρριο και η γραμμή Κυλλήνη- Ζάκυνθος

 



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις