Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Φεστιβάλ Πάτρας...πήγε στον Γιάννη Βογιατζή στο "Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε" στο Εθνικό

Το Φεστιβάλ Πάτρας...πήγε στον Γιάννη Βο...

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος συνεχάρη τον βετεράνο ηθοποιό μετά στα παρασκήνια

Στην θεατρική Αθήνα ταξίδεψε τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος και πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος και μεταξύ των θεατρικών παραστάσεων που παρακολούθησε ήταν το έργο του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου – Κτίριο Τσίλλερ που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου ενώ χρησιμοποιείται η πρωτότυπη μουσική του βραβευμένου με Όσκαρ Μάνου Χατζιδάκι σε μουσική προσαρμογή, διασκευή και ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού.

Έναν από τους ρόλους υποδύεται ο ιδιαίτερα αγαπητός βετεράνος ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τον οποίο και συνεχάρη μετά στα παρασκήνια ο Ανδρέας Ανδριόπουλος έχοντας μάλιστα μαζί του μία απολαυστική «στιχομυθία».

- Τελικά Γιάννη μου έχεις ταλέντο.

- Ναι βέβαια. Που ξέρεις, μπορεί στο τέλος να κάνω και καριέρα...

Όπως έγραψε στην σελίδα του στο facebook ο Ανδρέας Ανδριόπουλος για τον Γιάννη Βογιατζή που κατάγεται και από τα μέρη μας, από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία, «ένας έφηβος 92 ετών αξιολάτρευτος, πνευματώδης, αληθινός, δίνει τον καλύτερο εαυτό του πάνω στην σκηνή για 70 χρόνια. Από το πρωΐ στις πρόβες με τον Γιάννη Χουβαρδά για τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου πρεμιέρα 10/3 στο Εθνικό Θέατρο».

Η παράσταση του πολυδιάστατου σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιου, γνώστη σε βάθος της περίπτωσης Πιραντέλλο, που ξαναφέρνει τον Σικελό δραματουργό στο Εθνικό Θέατρο με το έργο - ύμνο στο θέατρο και στους ανθρώπους του, το «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», θα παίζεται έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Παίζουν οι Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Λυδία Φωτοπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, ο ίδιος ο Δημήτρης Μαυρίκιος, η Ράνια Οικονομίδου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, κ.α.

Μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Βογιατζής, αυτός ο αιώνιος έφηβος που συνεχίζει ακλόνητος την θεατρική του πορεία, δήλωσε πως δεν τον φοβίζει ο χρόνος.

Στην παράσταση, ένας θίασος προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του Λουίτζι Πιραντέλλο Λεονόρα, Αντίο!. Οι σκηνοθετικές εντολές προκαλούν σύγχυση στους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται!

Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού είναι ζήτημα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο. Το έργο, το οποίο συμπληρώνει την τριλογία (Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, Ερρίκος ο Δ', Απόψε αυτοσχεδιάζουμε) του συγγραφέα υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο», πραγματεύεται το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Ο Λουίτζι Πιραντέλλο πέρα από καταξιωμένος συγγραφέας, θεωρείται ένας σπουδαίος Ευρωπαίος διανοούμενος και ένας εμβριθής πολιτικός στοχαστής.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight