ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σημάδια που θα πρέπει να σας θορυβήσουν, ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες

Σημάδια που θα πρέπει να σας θορυβήσουν, ότι το σπίτι σας παρακολουθείται από κλέφτες
Πομώνης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν κάποια σημάδια που θα πρέπει να σας θορυβήσουν, αν τα διαπιστώσετε στην πόρτα ή τα παράθυρα, ή σε άλλο σημείο του σπιτιού/διαμερίσματός σας.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Πολύ συχνά, πετάμε άχρηστα έγγραφα στα σκουπίδια που περιέχουν ωστόσο σημαντικές πληροφορίες για εμάς, όπως το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, ο τόπος εργασίας, κ.α. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύτιμα για τους διαρρήκτες/ληστές. Αν πρόκειται να πετάξετε κάποια προσωπικά σας έγγραφα, φροντίστε πρώτα να τα σκίσετε σε μικρά κομματάκια. Επίσης αν δείτε κάποιο άτομο να ψάχνει στα σκουπίδια της περιοχής σας, μπορεί να μην πρόκειται απαραίτητα για κάποιον οικονομικά αδύναμο πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ
Τα στοιβαγμένα διαφημιστικά φυλλάδια στην είσοδο του διαμερίσματος/σπιτιού σας είναι μαρτυρία απουσίας σας. Αν σκοπεύετε να λείψετε για διακοπές, ζητήστε από τους γείτονες να απομακρύνουν κατά διαστήματα από την πόρτα σας τα διαφημιστικά φυλλάδια και την αλληλογραφία.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Εάν μισθώνεται κάποια εταιρεία καθαρισμού και σας εξυπηρετεί πάντα ο ίδιος υπάλληλος, τότε η εμφάνιση ενός νέου πρέπει να σας θορυβήσει. Ειδικά αν η ίδια η εταιρεία δεν σας ενημέρωσε σχετικά. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε για να τσεκάρετε την αλλαγή.

ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Κάποιοι εν δυνάμει διαρρήκτες πετούν πέτρες στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου ή ακόμη και σπιτιού για να διαπιστώσουν αν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα και αν υπάρχει συναγερμός. Εάν διαπιστώσετε ανεπιθύμητους θορύβους, ελέγξτε την περίμετρο και αν το κρίνετε αναγκαίο, καλέστε την αστυνομία!

ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ/ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Αν η πόρτα σας έχει ανεξήγητες γρατσουνιές/παραμορφώσεις, ή η κλειδαριά δεν λειτουργεί ομαλά, αυτό ίσως είναι σημάδι προηγούμενης απόπειρας παραβίασής της. Ελέγξτε τα πιθανά σημεία εισόδου στο σπίτι σας και αν το κρίνετε αναγκαίο, τοποθετήστες καλύτερες κλειδαριές ή ακόμα και σύστημα συναγερμού.

Σχόλια

Ειδήσεις