Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτινό κλίμα στην Πάτρα - Τα Χριστούγεννα αναθέρμαναν την αγορά - Ποια είδη κινούνται περισσότερο

Γιορτινό κλίμα στην Πάτρα - Τα Χριστούγε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ανοιχτά μέχρι τις 20:00 σήμερα τα καταστήματα και εορταστικές εκδηλώσεις

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται και σήμερα η αγορά της Πάτρας, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις  20:00. Από νωρίς το πρωί οι πατρινοί κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν τις αγορές τους και να απολαύσουν τη Χριστουγεννιάτικη βόλτα τους με σύμμαχο… τον καλό καιρό.

 

Πόλος έλξης το Χριστουγεννιάτικο χωριό

 

Στην πλατεία Γεωργίου πόλος έλξης είναι το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Μικροί και μεγάλοι φωτογραφίζονται στη φάτνη.

Ιδιαίτερα εορταστικό τόνο στην ημέρα είναι οι μουσικοί που παίζουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου!

Οι γιορτές και το εορταστικό ωράριο αναθέρμανε την αγορά ενώ η κίνηση που υπάρχει  τις τελευταίες μέρες κάνει τους καταστηματάρχες να είναι αισιόδοξοι και για τις επόμενες μέρες.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr o Γιώργος Βαγενάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, αν και Πέμπτη-Παρασκευή τα πράγματα στις αγορές ήταν υποτονικά, το τελευταίο τριήμερο πριν τα Χριστούγεννα υπάρχει μία άνοδος.

"Είδη, ένδυσης,υπόδησης και καλλυντικά είναι αυτά που κινούνται περισσότερο ενώ υπάρχει αιδιοδοξία και για τις επόμενες μέρες αφού τα παιχνίδια και τα είδη δώρων κινούνται περίσσοτερο τις μέρες πριν την Πρωτοχρονιά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γενικότερα,σύμφωνα μετον κ.Βαγενά, η κίνηση φαίνεται να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ακόμα καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα σε πόλεις που επισκέπτονται τουρίστες, όπως για παράδειγμα η Καλαμάτα.

Για αναθέρμανση της πατρινής αγοράς μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Μάκης Μακρής, επισημαίνοντας πώς βοήθησαν και οι εκδηλώσεις του στο κέντρο της πόλης.

 

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

 

Η Ιόνια Ορχήστρα του μαέστρου Χρήστου Παναγιωτόπουλου μάγεψε χθες τους Πατρινούς στην μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Η συναυλία έγινε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με μελωδίες Ελληνικές, Γαλλικές, Ισπανικές, Ιταλικές και Χριστουγεννιάτικες.Εκατοντάδες μεγάλων και μικρών απήλαυσαν μια εξαιρετική συναυλία και καταχειροκρότησαν τους μουσικούς. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Ρώρος έστειλε τις ευχές του και το μήνυμα της στήριξης από τους καταναλωτές των τοπικών καταστημάτων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα 6:00 – 8:00 μμ μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με:

Παιδικό Πάρτι με τον Άγιο Βασίλη και την βοηθό του που θα μοιράσουν μπαλόνια  στους  μικρούς μας φίλους, το ξωτικό που θα βάψει τα προσωπάκια των μικρών και τον καταπληκτικό ταχυδακτυλουργό μας.

Την Χορωδία «ΡΟΕΣ» που θα μας ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Κεράσματα με παραδοσιακές τοπικές λιχουδιές.

Οι εκδηλώσεις του ΕΕΣΠ υποστηρίζονται από το Επιμελητήριο Αχαϊας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Η καλύτερη μέρα για την αγορά της Πάτρας ήταν η χθεσινή. Οι εκδηλώσεις βοήθησαν αρκετά ενώ η προσέλευση των Πατρών στο κέντρο της πόλης θύμισαν μέρες καρναβαλιού.

 

Η μέρα θύμισε... καρναβάλι!

 

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, έχουμε θετικό πρόσημο χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμα για τι τάξεως αύξηση μιλάμε.

Το δώρο των Χριστουγέννων πάντως αλλά και το κοινωνικό μέρισμα έφερε άνοδο στην αγορά με τα είδη ένδυσης και υπόδησης να κινούνται περισσότερο από άλλα» ανέφερε ο κ. Μακρής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις