Η πρόγνωση για όλη τη χώρα
Τις παροδικές νεφώσεις θα έχει σήμερα ως κύριο χαρακτηριστικό ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Η καλοκαιρία θα διαρκέσει έως την παραμονή των Χριστουγέννων. Ωστόσο από τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη μέρα, τα πράγματα αλλάζουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία πτώση και έρχονται μαζί με το κρύο καταιγίδες και χιόνια.
Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 εως19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός των Χριστουγέννων από το meteo.gr
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται ανήμερα των Χριστουγέννων, 25/12/2018, καθώς και την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, 26/12/2018. Παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7, και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, από το Σάββατο 22/12 έως και τη Δευτέρα 24/12 δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.


Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά του νομού και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από το μεσημέρι της Τρίτης 25/12 έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 27/12. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης των Αθηνών θα φτάσει τους 12 βαθμούς την Τρίτη 25/12 και μόλις τους 6-7 την Τετάρτη 26/12.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12), με βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη 26/12 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη 27/12, ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.
πηγή: meteo.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










