Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Σοφία Βγενοπούλου στο περιοδικό Best: «Το Μικρό Εθνικό μοιάζει με όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Η Σοφία Βγενοπούλου στο περιοδικό Best: ...

Της Άντυς Μπακοπούλου

Προσηλωμένη στη μοναδικότητα και στα θέλω των παιδιών και των εφήβων, η Πατρινή σκηνοθέτης, παιδοψυχολόγος και δραματοθεραπεύτρια Σοφία Βγενοπούλου ηγείται πλέον του λεγόμενου Μικρού Εθνικού, της πρώτης μόνιμης παιδικής και εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου με ολοκαίνουρια έδρα το ανακαινισμένο ισόγειο του Rex, στην καρδιά της Αθήνας.

 

Δε δίστασε ποτέ να μιλήσει στους νέους στη «γλώσσα τους» ακόμα και για τις πιο σκοτεινές τους εμπειρίες

 

Με τα media να έχουν στραφεί με ενθουσιασμό στο πρόσωπό της, αναφέρει πως «με το δικό του πλέον «σπίτι», το Μικρό Εθνικό μοιάζει με όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Αυτή την περίοδο μας καλεί όλους να παρακολουθήσουμε οικογενεια­κώς την αξεπέραστη ιστορία κοινωνικής ανισότητας, φιλίας και ελπίδας «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός» σε μορφή γοργού και γλαφυρού μιούζικαλ αλλά και το ερεθιστικό, διαπολιτισμικό θέαμα «Το ταξίδι» που ξορκίζει τους φόβους των νέων ανεβά­ζοντας πρόσφυγες και Έλληνες έφηβους στο σανί­δι. Και αυτά είναι μόνο η αρχή…

Παιδί της αστικής Πάτρας του ’80 και κόρη γνω­στού δικηγόρου, η Σοφία Βγενοπούλου θυμάται ακόμα τα σόου στο σαλόνι του σπιτιού της, τα κα­λοκαίρια στο ψηφιακό ρολόι στα Ψηλαλώνια και το βάπτισμά της μπροστά σε πραγματικό κοινό στο Πατρινό Καρναβάλι. Το σύζυγό της, γιατρό Κώστα Στρατούλια - έναν σύντροφο ζωής - τον γνώρισε μασκέ στο Tίφανις. Ακολούθησαν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου, οι σπου­δές υποκριτικής, σκηνοθεσίας και παιδοψυχιατρικής στην Αμερική αλλά και η απόκτηση τριών γιων. Σήμερα είναι ταυτισμένη με τον τίτλο «πρω­τοπόρος του εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα», ένα παράσημο για το οποίο χρειάστηκαν νωρίτερα η ίδρυση και η διεύθυνση της αβάν γκαρντ θεατρικής ομάδας Grasshopper, σκηνοθεσίες στα θέατρα «Χώρα», «Νέου Κόσμου» και στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών». Εκεί συνεργάστηκε με θεατρικά εργαστήρια εφηβικών ομάδων και καθιέρωσε φεστιβάλ εφηβι­κού θεάτρου ως το 2017.

Η δουλειά της προέκυψε από την ανάγκη της να ακτινογραφήσει, να κατανοήσει και να επουλώσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει στους νέους στη «γλώσσα τους» ακόμα και για τις πιο σκοτει­νές τους εμπειρίες. Στους γονείς συστήνει να μεγαλώσουν και να αγα­πήσουν το παιδί που έχουν και όχι το παιδί που θέλουν. Στις μέρες μας βέβαια το σοβαρότερο τραύμα της ελληνικής οικογένειας είναι ο νεαρός άνεργος που αισθάνεται ανεπαρκής απέναντι στο παιδί του…

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

Η ταλαντούχα Μυρτώ Κιούρτη και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο σπίτι και τη διακόσμηση

Νέλλα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου - Patras Fashion Power

Η παιδική μόδα στο Best που κυκλοφορεί... Η πιο γλυκιά φωτογράφιση

Κάναμε πρόβα νυφικού και φορέσαμε τα καλύτερα μονόπετρα - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το Best που κυκλοφορεί

Διαλέξαμε όλη τη μόδα των γιορτών από το περιοδικό Best που κυκλοφορεί - ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γιορτάζουμε 10 χρόνια Best με το μεγαλύτερο τεύχος που βγάλαμε ποτέ

Τα καλύτερά μας χρόνια! Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια BEST με το πιο προσωπικό και νοσταλγικό editorial

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight