ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Απόψε το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Αίγιο: Απόψε το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Στις 9.30 στον κινηματογράφο “Απόλλων”

Απόψε θα προβληθεί και στο Αίγιο, στον κινηματογράφο “Απόλλων” , το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η ώρα προβολής  θα είναι στις 9:30 μμ.

Καρέ - καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.

Για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης. Μουσικά έντυσε το Ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη.

Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής.

Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη. Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι: Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Διονύσης Ξενάκης. Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καλεί με ανακοίνωση της τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα του Αιγίου, τη νεολαία, να παρακολουθήσουν μαζικά το ντοκιμαντέρ.

Η ταινία, συνθέτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που εμπνέει, διδάσκει και παρακινεί για δράση μαζί με το ΚΚΕ.

*Το φιλμ προβλήθηκε και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Σχόλια

Ειδήσεις