Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O "Κυνόδοντας" υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας

O "Κυνόδοντας" υποψήφιος για Ό...

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά

Μεγάλη επιτυχία μετά από πολλά χρόνια για το ελληνικό σινεμά. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας" συγκαταλέγεται και επισήμως στην πεντάδα των υποψήφιων για Όσκαρ ταινιών στην κατηγορία «καλύτερης ξένης ταινίας».

Εκτός από τον «Κυνόδοντα», οι υπόλοιπες ταινίες είναι οι εξής: «Biutiful» από το Μεξικό, «In a Better World» από τη Δανία, «Incendies» από τον Καναδά και «Hors la Loi» από την Αλγερία.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.
Η ταινία ξεκίνησε τη σπουδαία της καριέρα τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ Καννών, στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», όπου προβάλλονται έργα νέων υποσχόμενων σκηνοθετών, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο και το Βραβείο Νεότητας.

Από τότε απέσπασε το ειδικό βραβείο της Επιτροπής και το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας (το μοιράστηκαν η Αγγελική Παπούλια και η Μαίρη Τσώνη) στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, το Louvre d΄Οr στο Festival du Νouveau Cinema του Μόντρεαλ και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Η τελευταία φορά που ελληνική παραγωγή προτάθηκε για το ξενόγλωσσο Όσκαρ ήταν το 1978, με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη. Είχαν προηγηθεί οι ταινίες: «Το Χώμα βάφτηκε Κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη (1966), τα «Κόκκινα Φανάρια», επίσης του Γεωργιάδη, το 1964, και η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1963.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture