Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση
21:00 Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 12 σε μια επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία.
Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ να μιλούν για ένα πιθανό έγκλημα μίσους.
Ένας "λευκός γενειοφόρος άνδρας" βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, το οποίο επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας μετέδωσε ότι ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και φώναξε "Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν".
20:05 Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από σφαίρες, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ σήμερα.
«Υπάρχουν νεκροί» ανέφερε ένας διασώστης στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KDKA. Η κατάσταση της υγείας των αστυνομικών δεν είναι γνωστή.
Από την πλευρά του, το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου CBS έκανε λόγο για 8 νεκρούς.
Ένας «λευκός γενειοφόρος άνδρας » βρίσκεται υπό κράτηση, μετέδωσε το KDKA, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στην περιοχή για το περιστατικό «δέχθηκαν πυρά».
Και ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τομ Ουόλφ, που μετέβη στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.
Στη συναγωγή βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία, που ξεκίνησε στις 9:45 το πρωί.
«Μια τέτοια ημέρα, οι πόρτες παραμένουν ανοικτές, τελείται θρησκευτική λειτουργία, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να βγει» εξήγησε στο KDKA ο Μάικλ Άισενμπεργκ, ο πρώην πρόεδρος της συναγωγής, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στη συναγωγή για λόγους ασφαλείας μονάχα στις μεγάλες εορτές.
Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Φινκελστάιν, ο διευθύνων σύμβουλος της εβραϊκής ομοσπονδίας του Πίτσμπουργκ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στη λειτουργία το πρωί του Σαββάτου παρίστανται συνήθως περίπου 50-60 άνθρωποι στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής. Η περιοχή Σκουίρελ Χιλ είναι μια συνοικία με κυρίως εβραϊκό πληθυσμό στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με τον ίδιο.
Την 5η Νοεμβρίου του 2017, ένας πρώην στρατιωτικός σκότωσε με αυτόματο τουφέκι 26 ανθρώπους και τραυμάτισε 20 σε μια εκκλησία στο Τέξας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.
18:20 Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Πίτσμπουργκ, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Λίγο νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός ενόπλου σε συνοικία του Πίτσμπουργκ στην Πενσιλβάνια, όπου βρίσκεται μια συναγωγή.
«Κυκλοφορεί ένας ένοπλος στη συνοικία Ουίλκινς και Σάντι. Αποφύγετε την περιοχή» ήταν το tweet που ανήρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.
Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στη συναγωγή, όπου είχαν συγκεντρωθεί πιστοί για μια λειτουργία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










