Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

8ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης

8ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός  Ποίησης

Ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 30 του μηνός

Τον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης  προκήρυξε ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πάτρας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να τονώσει την πνευματική κίνηση της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2011, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2012 διά του Τύπου και μέσω της ιστοσελίδας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, στην διεύθυνση www.fysiolatrikos.gr.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα τιμηθούν με βραβεία και  χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

-Κάθε διαγωνιζόμενος  μπορεί να λάβει μέρος με  ένα ή δύο ποιήματα κατ’  ανώτατο όριο, ασχέτως τεχνοτροπίας (ελεύθερος στίχος, παραδοσιακός, δεκαπεντασύλλαβος), καθένα εκ των οποίων δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 15 στίχων και μεγαλύτερο των 40 στίχων.

-Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό  φάκελλο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο. Εντός του φακέλου θα βρίσκεται και άλλος ερμητικά κλεισμένος φάκελο, μέσα στον οποίον θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα του διαγωνιζομένου και ο οποίος θα αποσφραγισθεί μετά την αξιολόγηση. Τα υπό κρίση έργα θα πρέπει να υποβληθούν σε τέσσερα (4) φωτοτυπημένα αντίτυπα.

-Έργα που θα υποβληθούν μόνο με ψευδώνυμο,  ή που δεν θα διασφαλίζουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο την  ανωνυμία του διαγωνιζομένου, θα αποκλείονται εξ αρχής.

-Τα υποβαλλόμενα  προς κρίση έργα, θα κριθούν και θα αξιολογηθούν, από επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς λογοτέχνες και έγκριτους κριτικούς.

-Για την μερική αντιμετώπιση των δαπανών διοργάνωσης,  καθορίζεται ποσό συμμετοχής σαράντα (40) ευρώ, καταβαλλόμενο μαζί με τα υποβαλλόμενα έργα, δια ταχυδρομικής επιταγής με το ψευδώνυμο του αποστέλλοντος, Υποβαλλόμενα έργα άνευ της σχετικής επιταγής, δεν θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

-Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί  αναμνηστικό δίπλωμα. Στους 3 πρωτεύσαντες  θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα: 1ο: 500 ευρώ, 2ο: 300 ευρώ 3o 200 ευρώ.

-Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται , στα γραφεία του Συνδέσμου  (Βότση 42, Α΄& Β΄ όροφος, Πάτρα, τηλ. 2610- 274.356 και 2610- 226.159).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture