Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα «Ξενία» της Δυτ. Ελλάδας παίρνουν ξανά ζωή... Προς ανακαίνιση οι μονάδες σε Καλέντζι και Αρχαία Ολυμπία

Τα «Ξενία» της Δυτ. Ελλάδας παίρνουν ξαν...

Τι λέει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Ερυμάνθου

Δύο από τα «Ξενία» που θα πάρουν ξανά ζωή, μεταξύ 13ων άλλων ιστορικών ξενοδοχείων, είναι αυτά του Καλεντζίου Αχαΐας και της Αρχαίας Ολυμπίας. Η «αναγέννηση» έρχεται καθώς περιλαμβάνονται ανάμεσα σε αυτά που η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) επιχειρεί να δώσει μία νέα προσεγγίση αφού ξεκινάει από τον Νοέμβριο ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για τη μίσθωση των 13 Ξενία, προτάσσοντας αυτή τη φορά την επαναλειτουργία τους έναντι του οικονομικού οφέλους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της kathimerini, σήμερα, στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ βρίσκονται 26 Ξενία. Από αυτά, τα επτά είναι μισθωμένα, τα έξι είναι «δεσμευμένα» με προηγούμενες αποφάσεις της εταιρείας και τα 13 είναι ελεύθερα προς αξιοποίηση.

Τα ελεύθερα ακίνητα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες προτεραιότητας: η πρώτη περιλαμβάνει τα Ξενία Έδεσσας, Κομοτηνής, Καστανιάς, Βυτίνας και Χίου. Και η δεύτερη τα Ξενία Ανδρου, Αρχαίας Ολυμπίας, Θάσου, Καλεντζίου Αχαΐας, Καρτερού Ηρακλείου, Κοζάνης, Πλαταμώνα και Τσαγκαράδας Πηλίου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω e-auction (ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία) και θα αφορά τη μίσθωσή τους για διάστημα έως 49 χρόνια.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Ερυμάνθου είχε γίνει αίτηση προκειμένου να αξιοποιηθεί το «Ξενία» προς τον Οργανισμό που τον διαχειρίζεται.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί και ο στόχος μας μέσα από τις αιτήσεις που κάναμε ήταν να αξιοποιηθεί έστω και από τον Δήμο. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο «Ξενία» διαθέτει 35 δωμάτια. Σε κάθε περίπτωση όσο μένει κλειστό καταστρέφεται. Είναι θετικό το ότι μπήκε από την εταιρεία στο πρόγραμμα. Ήταν στα αζήτητα και βγαίνει στην επιφάνεια» ανέφερε.

Κάποια από τα "Ξενία" που έχουν ήδη ανακαινιστεί όπως αυτό της Πορταριάς του Πηλίου που φαίνεται στην φωτογραφία, δείχνουν τον δρόμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις