ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενός χρόνου φυλάκιση στον υπεύθυνο βιολογικού καθαρισμού του ξενοδοχείου της Πάτρας που "συνελήφθη" να ρίχνει λύματα στη θάλασσα

Ενός χρόνου φυλάκιση στον υπεύθυνο βιολογικού καθαρισμού του ξενοδοχείου της Πάτρας που "συνελήφθη" να ρίχνει λύματα στη θάλασσα

Η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και άλλων εκπροσώπων της επιχείρησης

Σε ενός χρόνου φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα καταδικάστηκε σήμερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτόφωρου ο υπεύθυνος του βιολογικού καθαρισμού ξενοδοχειακής μονάδας της Πάτρας (εκτός κέντρου, στην περιαστική περιοχή) που διαπιστώθηκε να ρίχνει λύματα στη θάλασσα. Ο δικηγόρος του καταδικασθέντος Γιώργος Βγενόπουλος υποστήριξε αφενός ότι η επιχείρηση, έσπευσε να κάνει ότι έπρεπε με στόχο να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και τις υποδείξεις (από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι έριχνε λύματα στην θάλασσα), αφετέρου ότι δεν προέκυψε εν τέλει κάποια ρύπανση.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποκάλυψη του thebest.gr ότι ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης διαπιστώθηκε να ρίχνει λύματα στη θάλασσα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όταν μετά από καταγγελία το λιμενικό εντόπισε υπάλληλο του ξενοδοχείου να ρίχνει λύματα στη θαλάσσια περιοχή μέσω αγωγών ομβρίων υδάτων. Ακολούθησε αυτοψία από τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας που διαπίστωσε την σύνδεση με τον αγωγό ομβρίων της ΔΕΥΑΠ.

Το αυτόφωρο της προηγούμενης Παρασκευής αναβλήθηκε και έτσι εκδικάστηκε σήμερα.

Ο δικηγόρος του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Βγενόπουλος απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε χαρακτηριστικά «…Σκεφτείτε καλά ποια θα είναι η απόφαση και τι μπορεί αυτή να σημαίνει για το ξενοδοχείο, ειδικά από τη στιγμή που κάποια ΜΜΕ θα το κάνουν θέμα…».

Η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο ήταν ότι ο υπεύθυνος του βιολογικού καθαρισμού έπρεπε να καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκισης αφού ακόμα και αν δεν υπήρξε στη συγκεκριμένη φάση ρύπανση, εφόσον η συγκεκριμένη παράβαση συνεχιζόταν στο μέλλον πιθανόν να προέκυπτε ρύπανση στην πορεία.

Ο ειδικός αναλυτής που παρέστη στο δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι οι μετρήσεις δεν έδειξαν κάποια ρύπανση σημειώνοντας ωστόσο ότι η εν λόγω ενέργεια συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Κατηγορούμενος ήταν ένας ακόμη εργαζόμενος του ξενοδοχείου, ο οποίος αθωώθηκε με το σκεπτικό ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τον βιολογικό καθαρισμό και τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και άλλων νόμιμων εκπροσώπων της επιχείρησης.

 

Σχόλια

Ειδήσεις