Δίκτυο διάσωσης και αλληλεγγύης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
«Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, στην Κινέτα, στην Πεντέλη, στη Νέα Μάκρη, στη Ραφήνα. Ιδιαίτερα όμως στο Μάτι, το οποίο ουσιαστικά έχει εξαφανιστεί». «Εικόνες και καταστάσεις πολύ στενάχωρες». «Αυτό που συνέβη είναι το χειρότερο που έχω δει, γιατί χάθηκαν πολλές ζωές, πολύ γρήγορα. Αυτό το θέαμα των 26 απανθρακωμένων, στο Μάτι, αγκαλιά, που μου περιέγραφε κλαίγοντας ο Βασίλης Ανδριόπουλος, δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
Ο Πατρινός Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος, που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, είναι συγκλονισμένος από τα όσα αφήνουν πίσω τους οι φωτιές στην Αττική.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πολύ γρήγορα έστησε δίκτυο διάσωσης και αλληλεγγύης.Ο Νίκος Οικονομόπουλος έδωσε εντολή σε ειδικά εκπαιδευμένους διασώστες (20) από το Περιφερειακό Τμήμα της Πάτρας του Ερυθρού Σταυρού να μεταβούν χθες βράδυ στην πυρόπληκτη Αττική. Ο εντοπισμός των 26 απανθρακωμένων στο Μάτι έκανε και τους πιο έμπειρους από τους Πατρινούς διασώστες, να λυγίσουν. «Κλαίγοντας με πήρε στο τηλέφωνο ο επικεφαλής, Βασίλης Ανδριόπουλος όταν βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα. Και οι άλλοι διασώστες έκλαιγαν. Δεν το έβαλαν κάτω, όμως. Συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι το «μέταλλο» του Ερυθροσταυρίτη. Έχει βάθος και ιστορικότητα ο Ερυθρός Σταυρός. Μπορεί να πέρασε κάποια δύσκολα χρόνια, αλλά είναι μέσα στην καρδιά της Ελληνικής οικογένειας», περιγράφει στο thebest.gr ο κ. Οικονομόπουλος.
Τώρα το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην ανεύρεση αγνοουμένων και στην παροχή βοήθειας.
«Βρέθηκε μεταξύ άλλων νεκρός ,στο Μάτι,στο σπίτι του, ένας ηλικιωμένος, ο οποίος προσπάθησε να σωθεί. Αλλά είχε κινητικά προβλήματα και έπεφτε και χτυπούσε. Εικόνες πολύ πικρές».
Πάτρα: Όλοι όσοι συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους – Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ με την περιγραφή του Πατρινού διασώστη Βασίλη Ανδριόπουλου.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όπως αναφέρει ο Νίκος Οικονομόπουλος έχουν δημιουργηθεί δύο σταθμοί στην Κινέτα και στη Νέα Μάκρη, κινητή μονάδα υπάρχει στη Ραφήνα, όπως και Κέντρο Φιλοξενίας στο Κλειστό Γήπεδο Ραφήνας καθώς και σταθμός εξυπηρέτησης πολιτών, επίσης στη Ραφήνα. Παράλληλα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θερμή και με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω ότι και οι Πατρινοί ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης».
Επίσης έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων, «στον οποίο έχουν ήδη γίνει καταθέσεις».
Πληροφορίες Λογαριασμού:
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
Αρ. Λογαριασμού
0026.0240.31.0201181388

ΡΑΦΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΥΣ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΡΑΦΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΥΣ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΡΑΦΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΥΣ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΡΑΦΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΥΣ (EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr












