Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι λέει στο thebest.gr ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος

Το βάρβαρο έθιμο της διαπόμπευσης ενός ατόμου που έπασχε όσο ζούσε από ψυχική νόσο, αυτό του «γάμου της Γιαννούλας της κουλουρούς», όπως όλα δείχνουν, καταργείται. Το δρώμενο της αναπαράστασης – παρωδίας του γάμου της Γιαννούλας τελείται, με διακοπές, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση για την κατάργηση του εθίμου, έγινε από τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο, το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε με τους εκπροσώπους των καρναβαλικών πληρωμάτων.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοβιτσάνος, μιλώντας στο thebest.gr, ο γάμος της Γιαννούλας θα αντικατασταθεί με άλλο δρώμενο για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και για το λόγο αυτό, ζήτησε από τους εκπροσώπους των καρναβαλικών πληρωμάτων να καταθέσουν ιδέες, στην επόμενη συνάντησή τους που θα γίνει τον Μάιο.

Ο γάμος της Γιαννούλας φέτος πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι – και όχι μόνο – ζήτησαν την κατάργησή του. Μάλιστα το thebest.gr με δύο παρεμβάσεις του, είχε αναδείξει το ζήτημα.

Οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού των τελευταίων 30 ετών τοποθετούνται για την "Γιαννούλα" στο thebest.gr - Τι λένε επίσης Λαδάς, Φαφούτης, Σκιαθάς

Τέσσερις παρατηρήσεις για το έθιμο της ντροπής της "Γιαννούλας της Κουλουρούς"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture