Τι λέει στο thebest.gr ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος
Το βάρβαρο έθιμο της διαπόμπευσης ενός ατόμου που έπασχε όσο ζούσε από ψυχική νόσο, αυτό του «γάμου της Γιαννούλας της κουλουρούς», όπως όλα δείχνουν, καταργείται. Το δρώμενο της αναπαράστασης – παρωδίας του γάμου της Γιαννούλας τελείται, με διακοπές, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα.
Η ανακοίνωση για την κατάργηση του εθίμου, έγινε από τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο, το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε με τους εκπροσώπους των καρναβαλικών πληρωμάτων.
Όπως είπε ο κ. Χρυσοβιτσάνος, μιλώντας στο thebest.gr, ο γάμος της Γιαννούλας θα αντικατασταθεί με άλλο δρώμενο για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και για το λόγο αυτό, ζήτησε από τους εκπροσώπους των καρναβαλικών πληρωμάτων να καταθέσουν ιδέες, στην επόμενη συνάντησή τους που θα γίνει τον Μάιο.
Ο γάμος της Γιαννούλας φέτος πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι – και όχι μόνο – ζήτησαν την κατάργησή του. Μάλιστα το thebest.gr με δύο παρεμβάσεις του, είχε αναδείξει το ζήτημα.
Τέσσερις παρατηρήσεις για το έθιμο της ντροπής της "Γιαννούλας της Κουλουρούς"
Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls
Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr