Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

To viral βίντεο- πορτρέτο της Αθήνας του Αλέξανδρου Μαραγκού σε δημόσιες οθόνες της Αγγλίας

To viral βίντεο- πορτρέτο της Αθήνας του...

Μία ταινία μικρού μήκους με άρωμα Πάτρας

To City of Athens, η ταινία μικρού μήκους του πολιτογραφημένου Πατρινού Αλέξανδρου Μαραγκού για την Αθήνα, κέρδισε τις εντυπώσεις πριν λίγο καιρό και τώρα έχει επιλεχθεί από την ITN Productions για να προβάλλεται για 3 μήνες σε δημόσιες οθόνες σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ξενοδοχεία της Αγγλίας μέσω της υπηρεσίας ReachME TV.

Αλέξανδρος Μαραγκός: Ο φωτογράφος της NASA και του National Georgaphic μίλησε στο BEST

Το viral βίντεο του Αλέξανδρου Μαραγκού- Το πορτρέτο της Αθήνας μέσα σε 5 λεπτά...

Πρόκειται για μία ταινία με νυχτερινά πλάνα από τις υψηλότερες ταράτσες, λόφους και βουνά της Αθήνας, στην οποία ο σκηνοθέτης και βραβευμένος φωτογράφος Αλέξανδρος Μαραγκός, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους κινηματογράφησης, καταγράφει την αρχιτεκτονική της πόλης, καθώς και πολλές άλλες πτυχές της, στην ταινία μικρού μήκους «City of Athens - A Portrait of a Changing Metropolis».

O ουρανός της Πάτρας μέσα από τον φακό του Αλέξανδρου Μαραγκού επελέγη από την Nasa ως «αστροφωτογραφία της ημέρας»

Πανοραμικές λήψεις των εμβληματικών αλλά και των νεότερων κτιρίων της πόλης, συνοδευόμενες από ατμοσφαιρική μουσική, συνθέτουν το πορτραίτο της Αθήνας, αποτυπώνοντας την πλουραλιστική αισθητική της πόλης. Το μωσαϊκό της πρωτεύουσας συμπληρώνεται από πλάνα από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ένα κτίριο ορόσημο για την πόλη το οποίο έχει κατακτήσει τη θέση του στην καθημερινότητα και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Οι φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μαραγκού έχουν φιλοξενηθεί από τη Nasa και την Unesco μέχρι το National Geographic και το Vanity Fair.

Ήταν Διευθυντής Φωτογραφίας στο ντοκιμαντέρ «Balkan Spirit» με ονόματα όπως η Angelina Jolie, η Marina Abramović, ο Goran Bregović, έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τον υποψήφιο για Όσκαρ Phedon Papamichael και τον Chris Kenneally ενώ βίντεο και φωτογραφίες του προβλήθηκαν στις προσόψεις της έδρας της UNESCO στο Παρίσι για τα 70 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις πρόσφατες δουλειές του. Είναι σκηνοθέτης και φωτογράφος, λάτρης της Ελλάδας, αλλά και «πολιτογραφημένος πατρινός» λόγω της Πατρινής συζύγου του.

Αυτή η σχέση του με την περιοχή στάθηκε η αφορμή για μια εκπληκτική φωτογραφία που γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα καθώς επιλέχθηκε από το National Geographic ως φωτογραφία της ημέρας και έχει τραβηχτεί από την κορυφή του Παναχαϊκού. Είχε προηγηθεί μια άλλη φωτογραφία του που έκανε τον γύρο του κόσμου, αυτή του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο με φόντο τον γαλαξία την οποία και επέλεξε η NASA για το σάιτ της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight