Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η παραλία στις Δάφνες Πατρών πνίγηκε από τα νερά του Χαράδρου - Έφραξαν οι εκβολές του - ΦΩΤΟ

Η παραλία στις Δάφνες Πατρών πνίγηκε από...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Συνεργείo του δήμου αναμένεται να επέμβει

Φερτά και άλλα υλικά κατέβασε ο ποταμός κι επίσης έβγαλε η θάλασσα στην κοίτη του Χαράδρου κατά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Το έμφραγμα στις εκβολές του ποταμού είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μια ολόκληρη παραλία και το Πλατανόδασος που ο δήμος θέλει να μετατρέψει σε πάρκο αναψυχής. Η περιοχή που θυμίζει πλέον υδροβιότοπο δεν έχει αντιπλημμυρική προστασία σε ενδεχόμενη υπερφόρτωση της κοίτης του ποταμού εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων, κάτι που ζητά επίμονα η δημοτική αρχή από την πολιτεία, ως δραστική λύση στο πρόβλημα.

Η παραλία στις Δάφνες δίπλα από τον Καστελόκαμπο έχει μετατραπεί σε λίμνη. Ακόμη και σήμερα μετά από δύο μέρες οπότε και το πλημμυρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε σε όλη του την ένταση, στην παραλία και σε άλλα σημεία πάνω από αυτή παραμένουν μικρές λίμνες.

Ο ποταμός Χάραδρος έχει ξεχυλήσει στις εκβολές του καθώς η κοίτη του έχει φράξει από φερτά υλικά. Μια ολόκληρη περιοχή έχει πλημμυρίσει και η παραλία στις Δάφνες έχει χαθεί. Το πλατανόδασος έχει πλημμυρίσει επίσης.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας αναγνωρίζει το πρόβλημα το οποίο ωστόσο εντάσσει στην γενικότερη αντιμετώπιση των αντιπλημμυρικών ζητημάτων από την πολιτεία.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος μας ενημέρωσε πως είναι θέμα χρόνου, στον ποταμό να μπουν μηχανήματα για να καθαρίσουν τις εκβολές τους και να εκβαθύνουν την κοίτη του.

Ανα τακτά διαστήματα και συναρτήσει έντονων καιρικών φαινομένων ο ποταμός χάραδρος κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού και τα φερτά υλικά φράζουν τις εκβολές του. Ζητούμενο σύμφωνα και με κατοίκους της περιοχής, να γίνουν δραστικά μέτρα στην κοίτη του ποταμού ώστε να μην πλημμυρίζει η περιοχή με κάθε δυνατή βροχόπτωση.

Πρώτη ενημέρωση: 10.33

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις