Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χαρά Λαμπροπούλου : Όταν ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής

Χαρά Λαμπροπούλου : Όταν ο εθελοντισμός ...

Διαβάστε περισσότερα στο γιορτινό Best που κυκλοφορεί

Eνα χρόνο μετά το πρώτο της ταξίδι με την ΑctionAid η Χαρά Λαμπροπούλου μοιράζεται μαζί μας εμπειρίες και αναμνήσεις από την Ινδία όπου έζησε μαζί με άλλους 41 εθελοντές, με την φυλή των SAHARIYAS και μας μεταφέρει διδάγματα εθελοντισμού.

Κυκλοφόρησε το εορταστικό Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Πριν ένα χρόνο περίπου κάνατε το πρώτο σας ταξίδι με την ΑctionΑid. Ήταν μια απόφαση ζωής;

Aυτά τα ταξίδια είναι αποφάσεις που αποτελούν σταθμό για την ζωή μας. Την δική μου πάντως την άλλαξαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό… Άλλαξε η Χαρά. Είναι μία απόφαση που δεν μετάνιωσα στιγμή... αντίθετα είμαι πολύ ευτυχισμένη! Νομίζω ότι στη ζωή μας υπάρχουν σταυροδρόμια που απλά επιλέγεις.Εγώ επέλεξα αυτό που θα γέμιζε την ψυχή και την καρδιά.. και δεν έπεσα έξω. Είναι ταξίδι που άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το νόημα της ζωής. Τόλμησα απλά να ξεβολευτώ και να δω την ζωή έξω από τον μικρόκοσμο που ζούμε… Αυτά τα ταξίδια είναι ακριβώς αυτό που διάβασα πρόσφατα από μια φίλη…» φτάνει που ενώ τρύπησε το τσεπάκι της ψυχής μας, δεν χάσαμε τα ναύλα του ονείρου»...

Πώς προέκυψε και τι σας δίδαξε αυτή η εμπειρία;

Δεν προέκυψε από τη μία στιγμή στην άλλη.. στριφογυρνούσε χρόνια στο μυαλό μου... απλά έρχεται η στιγμή που λες «τώρα»... είναι αυτή η ώρα που ωριμάζει μέσα σου όλο αυτό και ξεκινάς για ένα μεγάλο ταξίδι, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε στο μυαλό μας και συνάμα δύσκολο.Έχει όμως και μία γοητεία όλο αυτό. Τι με δίδαξε; Τι να πρωτοπώ… Βασικά μαθαίνεις να αγαπάς αληθινά, πολύ και χωρίς όρια. Μαθαίνεις να μοιράζεσαι. Το μοίρασμα είναι αυτό που λείπει από τη ζωή μας. Έμαθα ότι όλοι οι άνθρωποι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία.

Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις από αυτή;

Αναμνήσεις… μπορώ να μιλάω ώρες, δεν ξεχωρίζω. Νομίζω τα μάτια των παιδιών. Οι εικόνες από τα σπίτια τους, δεν φεύγουν λεπτό από το μυαλό μου.Και αυτό το άγγιγμα… σε χαιρετούν, σε αγγίζουν και νομίζεις ότι είσαι ένας μικρός θεός. Είναι γεμάτοι ευγνωμοσύνη. Έχουν αγάπη και αυτήν την εισπράττεις στο έπακρο, την παίρνεις φυλαχτό στην καρδιά να σε προστατεύει. Αυτό το «τίποτά» τους που είναι άπειρο για εμένα.

Είστε από τους ανθρώπους πιστεύουν στην αξία του εθελοντισμού. Τι σημαίνει για εσάς;

Ο εθελοντισμός σε όλες του τις μορφές βασικά είναι τρόπος ζωής για εμένα.Όλοι έχουμε να δώσουμε… και όλοι μπορούμε να πάρουμε. Άλλωστε αυτό δεν είναι και η ζωή; Ένα διαρκές «πάρε - δώσε». Όταν μπορείς να κάνεις κάποιον λίγο πιο ευτυχισμένο, εσύ γίνεσαι στο δεκαπλάσιο. Αυτή είναι και η μαγεία του… σε αυτήν πιστεύω και αυτήν θέλω καθημερινά να ανακαλύπτω.

Επίσης είστε ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να κάνει όσα αγαπάει...Ποια από αυτά σας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενη;

Απλά δεν μου αρέσει να «μιζεριάζω» και να επαναπαύομαι. Δεν μου αρέσει να αφήνω τις μέρες να περνούν… πρέπει να τις ζεις, να τις απολαμβάνεις και όταν φθάσει η ώρα να κάνεις «ταμείο», η banca να είναι «γεμάτη». Έτσι προσπαθώ να μοιράζω τον χρόνο μου με ασχολίες που με «γεμίζουν». Σε ταξίδια γιατί είναι μοναδικό να ανακαλύπτεις άλλους τρόπους ζωής, και να διευρύνεις τους ορίζοντες της σκέψης σου. Στο διάβασμα που αγαπώ πολύ και με κάνει να ονειρεύομαι και να ταξιδεύω. Στην γυμναστική γιατί όπως έλεγαν

και οι πρόγονοί μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Στις κατασκευές μου γιατί είναι υπέροχο να δίνεις ζωή σε πράγματα που για πολλούς φαντάζουν άχρηστα. Ο χρόνος με τους φίλους είναι εξίσου πολύτιμος. Πάνω από όλα όμως είναι τα 3 μου ανίψια μου, που δίνω την ζωή μου για αυτά. Νομίζω όλα αυτά μαζί μου δίνουν μια γεμάτη και ουσιαστική ζωή.

Υπάρχει κάποιο απραγματοποίητο όνειρο;

Όνειρο που δεν έχω πραγματοποιήσει;

Τα όνειρα πολλά και ανεξάντλητα…δεν νομίζω ότι είναι κάτι συγκεκριμένο. Περισσότερο πιστεύω ότι είναι στόχοι που βάζεις και θέλεις να πετύχεις. Εγώ ξέρω απλά να σου πω ότι θέλω μία γεμάτη ζωή.

Πώς θα είναι για εσάς τα φετινά Χριστούγεννα;

Χριστούγεννα για εμένα σημαίνουν αγάπη και οικογένεια. Κάπως έτσι θα είναι και τα φετινά γεμάτα αγάπη, γέλιο, και αγαπημένα πρόσωπα πασπαλισμένα με χρυσόσκονη.

Φέτος συμμετέχετε στο φιλανθρωπικό gala του Marabou...

Με μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόταση της Αλεξίας και της Έφης, δυο γυναίκες που θαυμάζω, εκτιμώ και αγαπώ. Είναι όμορφο να συνδυάζεις τη δική σου διασκέδαση με την ευτυχία των άλλων.. που φέτος ακούει στο όνομα «κιβωτός της αγάπης». Είναι μία κίνηση που η Πάτρα έχει αγαπήσει και στηρίζει, και εύχομαι να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας είναι τα ίχνη αγάπης που αφήνουμε.

Τι θα θέλατε να σας φέρει ή νέα χρονιά;

Η νέα χρονιά θέλω να μην πάρει τίποτα. Ότι φέρει ευπρόσδεκτο.. αισιοδοξία, θέληση και αγάπη και όλα αντιμετωπίζονται..

Εάν είσαστε ο... Άγιος Βασίλης, τι δώρα θα επιλέγατε να κάνετε;

Αν ήμουν Άγιος Βασίλης... ΖΩΗ, ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight