Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός π. Ανδρέας Σοφιανόπουλος αναλαμβάνει Μέγας Πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Ο Πατρινός π. Ανδρέας Σοφιανόπουλος αναλ...

Μεγάλη τιμή για την Πάτρα

Νέος Μέγας Πρωτοσύγκελος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Μ. Αρχιδιάκονος Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ο οποίος ως γνωστό είναι από την Πάτρα. Όπως αναφέρει ανάρτηση του εκκλησιαστικού σάιτ amen.gr, μέχρι την εις πρεσβύτερον χειροτονία, ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος θα ασκεί τα καθήκοντα του ως Πρωτοσυγκελλεύων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και πιο συγκεκριμένα η  Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε σε δομικές αλλαγές  στην Μ. Πρωτοσυγκελλία, στην Αρχιγραμματεία καθώς και στην Μ. Αρχιδιακονία.

Ο π. Ανδρέας Σοφιανόπουλος θα διαδεχθεί στη θέση τον μέχρι σήμερα Πρωτοσυγκελλεύοντα Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.κ. Στέφανο.

Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπογραμματεύς Ιωακείμ Μπίλλης, ο οποίος θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την ερχόμενη Κυριακή στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Νέος Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, αναλαμβάνει ο δ.Παϊσιος Κοκκινάκης (μάλιστα η θέση ήταν κενή για αρκετά χρόνια).

Όπως είχε γράψει το thebest.gr προ τριών ετών, όταν και είχε αναλάβει Μέγας Αρχιδιάκονος ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος, είναι ένας κληρικός που προέρχεται από την Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών και η οικογένεια του κατοικεί στην περιοχή του Κάστρου. Το 2014 είχε διαδεχθεί στη θέση τον επίσης Πατρινής καταγωγής ιερωμένο Μάξιμο Βγενόπουλο που τότε εξελέγη Μητροπολίτης Σηλυβρίας.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του σάιτ amen.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του σάιτ amen.gr.

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του σάιτ amen.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις