Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων από τις 4 έως τις 6 το πρωί στην Αχαΐα - Στις 6 με το... "καλημέρα" ο πιο... πρόσφατος σεισμός

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων από τις 4 έως ...

Στην Αιγιάλεια

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περί στις 06:05 τα ξημερώματα στο Αίγιο και σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.

 

4.53πμ:  Σε νεότερη μέτρηση το Ευρωμεσογειακό δίνει τον σεισμό με μέγεθος 4, 1 ρίχτερ. Άλλες, μικρότερες δονήσεις έχουν ακολουθήσει. Στις 4.26 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3, 4 ρίχτερ και με επίκεντρο 10 χλμ ΒΔ του Αιγίου Στις 4.35 έγινε σεισμός 3,4 ρίχτερ,  12 χλμ ΒΔ του Αιγίου. Στις 4.42 ακολούθησε δόνηση 3,1 ρίχτερ. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο προσδιορίζεται 10 χλμ ΒΔ του Αιγίου. Στις 5.19 έγινε μια ακόμα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,5 ρίχτερ.

NΩΡΙΤΕΡΑ: Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.22 σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 6 χλμ βόρεια των Καμαρών Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 4 ρίχτερ, επίκεντρο 11 χλμ ΒΔ του Αιγίου και εστιακό βάθος 5 χλμ.

 

πρώτη ενημέρωση 04. 26 15-07

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις