Συμβουλές επανάληψης από τον Κυριάκο Σκιαθά
Έφτασε ο καιρός για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017 και οι φετινοί υποψήφιοι θα βρεθούν μπροστά σε μια καινούργια πραγματικότητα. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, προς χάρη της αποδέσμευσης του λυκείου από τις Πανελλαδικές, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν τις Ενδοσχολικές τους εξετάσεις και ύστερα από 11 ημέρες να ξεκινήσουν τη μάχη των Πανελλαδικών για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ανεξαρτήτως εάν η επιβολή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης κρίνεται αντισυνταγματική ως προς την ανακοίνωση του χρόνου εφαρμογής της, είναι αναγκαίο οι υποψήφιοι να την αντιμετωπίσουν με στρατηγική επανάληψης και τελικής προετοιμασίας. Ανασταλτικοί παράγοντες για την επιτυχία τους ίσως αποδειχτούν η ψυχολογική και σωματική τους κούραση και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν σ’ αυτήν την παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία.
Από την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων μέχρι και το τέλος των Πανελλαδικών ο εναπομείνας χρόνος πρέπει να χωρισθεί σε τρεις μικρές επαναληπτικές περιόδους:


Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πως το γεγονός ότι οι Απολυτήριες Εξετάσεις προηγούνται των Πανελλαδικών και ότι οι Επαναληπτικές τους διενεργούνται το Σεπτέμβριο διαφοροποιεί το εξεταστικό μείγμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφορικά με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Σε καμία περίπτωση όμως μέχρι και το τέλος των Πανελλαδικών δεν πρέπει να γίνεται λόγος από τους υποψηφίους για κίνηση των βάσεων ούτε για εύκολη ή δύσκολη εισαγωγή στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr
* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.










