Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΜΙΛΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ CAΝTELENA, ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ 120 ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ...
S.A. SilkTech
[email protected] , Facebook Page

Πάμε γι’ άλλα- χορωδιακά

Μια καινούρια στέγη για το χορωδιακό τραγούδι, αποκλειστικά για παιδιά και νέους, γεννήθηκε στην πόλη από τη γνωστή και αγαπητή μαέστρο Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία συνεχίζει τη μελωδική της διαδρομή αυτόνομα και ως επικεφαλής ενός πολλά υποσχόμενου ομίλου. Στις φωτεινές και μοντέρνες εγκαταστάσεις του Cantelena,  Μαιζώνος και Γούναρη γωνία, συχνάζουν ήδη για πρόβες 120 χορωδοί, 4- 25 ετών, ενώ όπως μάθαμε, πολύ γρήγορα αναμένεται η πρώτη συναυλία, εκτός πατρινών συνόρων, στις 18 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο. Η κ. Παπαδοπούλου έχει στο πλευρό της τους πιστούς της μαθητές ως ενθουσιώδη δημιουργικό πυρήνα και απευθύνει κάλεσμα και στα άλλα παιδιά της πόλης. Γιατί όμως να επιλέξει κανείς την Cantelena και πώς η μαέστρος αποφάσισε να αυτονομηθεί;

«Εφθασε η στιγμή που θεώρησα πως ο κύκλος της μέχρι τώρα δράσης μου έκλεισε. Ξεκινάμε κάτι καινούριο, αποκλειστικά για παιδιά και νέους, προσηλωμένοι μόνο στη χορωδία, γιατί δεν μας αφορούν άλλες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις, όπως παράλληλα ωδεία κλπ Εδώ τα παιδιά θα διδάσκονται τα απογεύματα σύγχρονο χορωδιακό τραγούδι από το διεθνές ρεπερτόριο και επιθυμώ να αγαπήσουν την Cantelena όχι μόνο ως μουσική καλλιέργεια αλλά και ως διέξοδο, ως το πιο αγαπημένο τους στέκι. Στόχος μας εμφανίσεις αξιώσεων στην Πάτρα και όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό» μας εξήγησε η πατρινή μαέστρος.

Ηδη –σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα εκκίνησης- έχουν σχηματιστεί το παιδικό σύνολο για παιδιά 4-18 ετών και το σύνολο για χορωδούς 18 ετών και άνω με την ονομασία «Νέον». Επιπλέον προχωρούν και προκαταρκτικά τμήματα pre-junior και junior για παιδάκια που θα ενταχθούν αργότερα στην παιδική χορωδία με την ευθύνη της Ράνιας Πεγιάζη. Η Cantelena ανοίγει τις πόρτες της και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, οργανώνοντας τα δικά τους γκρουπάκια art therapy με υπεύθυνη την ειδική επιστήμονα Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου. Στην προετοιμασία των χορωδιών συνεργάζεται η πιανίστα Μαρίνα Μυλωνά.

 

Η Ελένη Παπαδοπούλου δεν εστιάζει τη συμμετοχή στη χορωδία μονάχα στις συναυλιακές εμφανίσεις. Όπως εξηγεί, τα παιδιά σαν «δεμένη» ομάδα αποκτούν γνώση για την μουσική και παράλληλα αναπτύσσεται η πνευματική τους διαύγεια. Αναπτύσσουν την μουσικότητά τους, δηλαδή την έμφυτη τάση που έχουν προς τη μελωδία και το ρυθμό, αλλά και το καλλι­τεχνικό τους αισθητήριο, τις ρυθμικές τους δυνατότητες, το σωματικό τους συντονισμό και τον αυτοέλεγχο.

 

 

ΜΙΑ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Με σπουδές μουσικής στα Ελληνικά Ωδεία Πάτρας και Αθήνας και διεύθυνσης χορωδίας στο Kodaly Institute της Ουγγαρίας, η Ελένη Παπαδοπούλου έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με κορυφαίους μαέστρους του κόσμου και συνεργαστεί με σημαντικούς έλληνες συνθέτες όπως Μαυρουδής, Σαββόπουλος, Κυπουργός αλλά και με διαπρεπείς λυρικούς σολίστ όπως οι Σόνια Θεοδωρίδου, Αγγελος Τερζάκης, Βασιλική Καραγιάννη. Εχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Πατρών, τους Melos Bras και πολλά ακόμα συγκροτήματα της επικράτειας. Από τις πιο αναγνωρίσιμες αρχιμουσικούς της Πάτρας, έχει διατελέσει μαέστρος της Παιδικής και Νεανικής Πολυφωνικής Χορωδίας κατακτώντας χρυσά και ασημένια μετάλια σε διεθνείς αναμετρήσεις (2000-2016). Εχει αφοσιωθεί με πάθος στη χορωδιακή σκηνή εδώ και τρεισίμισι δεκαετίες,  ενώ παράλληλα είναι δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Mαιζώνος 159 και Γούναρη (πάνω από το κατάστημα «Ζουζούνι»), σπεύστε έχουν ξεκινήσει εγγραφές και ακροάσεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture