Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Δήμαρχοι με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα ποσοστά

Οι Δήμαρχοι με τα μεγαλύτερα και τα μικρ...

Κατά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, με 20 νέους δημάρχους να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του νέου χρόνου έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 60% στη δεύτερη Κυριακή, ενώ 30 είναι αυτοί που τα ποσοστά τους μόλις που ξεπερνούν το 50%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό 65,62%, τη δεύτερη Κυριακή, συγκέντρωσε ο Ανδρέας Παχατουρίδης, στο δήμο Περιστερίου. Ακολουθούν στο δήμο Βύρωνα ο Νικόλαος Χαρδαλιάς με 64,69% και ο Αντώνιος Χατζηδιαμαντής με 64,61% στο δήμο Λήμνου.

Το μικρότερο ποσοστό 50,04% έλαβε ο νέος δήμαρχος Αμοργού Νικήτας Ρούσσος, ενώ λίγο πιο πάνω με ποσοστό 50,05%. βρίσκονται οι δήμαρχοι Ισταίας - Αιδηψού Ευβοίας Ζάχος Χριστοφής και Ευρώτα Λακωνίας Ιωάννης Γρυπιώτης.

Εξάλλου, 78 δήμαρχοι επανεκλέχθηκαν στο δεύτερο γύρο, ανανεώνοντας τη θητεία τους για άλλα τέσσερα χρόνια στους νέους «Καλλικρατικούς» δήμους.

Στο μεταξύ, η χήρα του Γιώργου Αποστολάκη, Ευτυχία, εκλέχθηκε δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με ποσοστό 51,50%, έναντι 48,50% που έλαβε ο Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος.

Η κ. Αποστολάκη πήρε τη θέση της υποψηφίας δημάρχου, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς ο σύζυγός της και υποψήφιος δήμαρχος απεβίωσε ξαφνικά, από καρδιακή ανακοπή. Ο εκλιπών είχει προηγηθεί με ποσοστό 33,40% του κ. Τομπούλογλου που είχε πάρει ποσοστό 24,05%.

Στο δήμο Δομοκού Φθιώτιδας νέος δήμαρχος θα αναλάβει ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Στυλιανός Σύρος, που το όνομά του συνδέθηκε με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο κ. Σύρος, που συμμετείχε στις εκλογές ως ανεξάρτητος, πήρε ποσοστό 56,26%, αφήνοντας δεύτερο τον νυν δήμαρχο Δημήτριο Τζιαχρήστα με 43,74%.

Στη Στυλίδα Φθιώτιδας ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 54,49% κερδίζοντας τη νυν δήμαρχο Αλέκα Καραγεωργίου-Σχορετανίτη, που έλαβε ποσοστό 45,51%.

Τέλος, στον δήμο Αριστοτέλης Χαλκιδικής ο Χρήστος Πάχτας κέρδισε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Μιχαήλ Βλαχόπουλο με ποσοστό 51,67% έναντι 48,33%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις