Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στηρίζει Θεοδωρακόπουλο ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Στηρίζει Θεοδωρακόπουλο ο Δημήτρης Τριαν...

Πώς εξηγεί την απόφασή του

«Την προσεχή Κυριακή οι πολίτες της Αιγιάλειας καλούνται να εκλέξουν Δήμαρχο και όχι συνδυασμούς ή δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Η άποψή  μου, η δική μου και του συνδυασμού μου, έναντι των συνυποψηφίων μου είναι γνωστή, πολυδιατυπωμένη, ωστόσο, οι ψηφοφόροι προέκριναν άλλους κι όχι εμάς.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο φιλελεύθερος χώρος – στην επίσημη έκφρασή του μέσω του συνδυασμού μου στα δημοτικά της Αιγιάλειας – «τσαλακώθηκε», αδικήθηκε από το ποσοστό του 14% και τώρα βρίσκεται σε ρόλο ρυθμιστή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά, ότι τα μέλη και οι απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ, που δεν ακολούθησαν την επίσημη δημοτική παράταξη του χώρου, δηλαδή τον συνδυασμό μου, αλλά συμμετείχαν ή στήριξαν τα δημοτικά σχήματα των κ.κ. Θεοδωρακόπουλου και Καλογερόπουλου, είναι εκατοντάδες.

Είμαι σίγουρος πως μ’ όλους αυτούς θα ξαναβρεθούμε σύντομα σε κοινούς αγώνες για την προάσπιση των ιδεών μας, διαχρονικά και ιστορικά.

Είμαι σίγουρος ακόμα, ότι οι πολίτες δεν είναι «αγέλη προβάτων» για να την οδηγούμε όπου – κατά περίπτωση – επιθυμούμε.

Η εικόνα της ΝΔ – με αφορμή και την διεξαγωγή των τοπικών εκλογών στην Αιγιάλεια – με λυπεί ιδιαιτέρως. Διασπάσεις, μαχαιρώματα, μίση και ομαδοποιήσεις, κατά τις προηγούμενες δύο τουλάχιστον δεκαετίες, οδήγησαν σε διαμελισμό δυνάμεων και εσωκομματικές καταστάσεις μη αντάξιες της ιστορίας και της προσφοράς της ΝΔ στον τόπο.

Με απόλυτο σεβασμό στην άποψη ενός εκάστου των Νεοδημοκρατών της Αιγιάλειας και της ελεύθερης έκφρασής τους στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, αλλά και με στενάχωρη παραταξιακή συνείδηση, νιώθω αυτήν την ώρα, μία και μοναδική υποχρέωση.

-         Να σταματήσω την εσωκομματική «βεντέτα» στην Τοπική ΝΔ, που πλήγωσε πολλούς επί πολλά χρόνια.

-         Να σταματήσω τα μετεκλογικά μίση που ποτέ δεν υπερασπίστηκα και δεν αναπαρήγαγα.

-         Να μην φανώ, πως ως «θύμα» εσωκομματικής τριβής, αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων, αρχικών συμφωνιών και τελικών καταστάσεων, γυρίζω την πλάτη μου στον όποιο υπαίτιο. Ας είμαι εγώ το τελευταίο θύμα. «Κάνω πέτρα την καρδιά μου»!

Μεταξύ των δύο συνδιεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, τους οποίους σέβομαι απόλυτα και αντιμετωπίζω – μετεκλογικά με τον απαραίτητο πολιτικό πολιτισμό που μου ταιριάζει – δεν μπορώ παρά να μην εκφράσω δημόσια, πως πολιτικά οικείος, πιο κοντά στα πολιτικά μου πιστεύω, πιο κοντά στις απαιτήσεις μου από έναν αυριανό δήμαρχο, συνειδησιακά και ιδεολογικά ταυτισμένο μαζί μου, αξιολογώντας δε ως πιο στιβαρή την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Ελπίζω οι απόψεις μου αυτές να ταυτιστούν με την πλειοψηφία εκείνων που πραγματικά θα εκλέξουν τον επόμενο Δήμαρχο της Αιγιάλειας.

Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν, δεν παζάρεψα τίποτα με κανέναν, δεν μπορώ όμως άλλο τις «βεντέτες» στη ΝΔ.

Κάνω εγώ την αρχή της νέας σελίδας για την τοπική ΝΔ κι ας ξέρω ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για την ενοποίηση των δυνάμεων του φιλελεύθερου χώρου.

Σ’ αυτό ελπίζω, γι’ αυτό θ’ αγωνιστώ όσο υπάρχω στον πολιτικό στίβο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις