ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τελευταίες ...πινελιές στη Μίνι Περιμετρική - Με πυρετώδεις ρυθμούς η ολοκλήρωση των εργασιών-Σχεδόν έτοιμα τα 3χλμ της αρτηρίας-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τελευταίες ...πινελιές στη Μίνι Περιμετρική - Με πυρετώδεις ρυθμούς η ολοκλήρωση των εργασιών-Σχεδόν έτοιμα τα 3χλμ της αρτηρίας-ΦΩΤΟ

Τέλος του χρόνου ίσως και νωρίτερα η παράδοση του δρόμου

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη Μικρή Περιμετρική Πατρών προκειμένου το μείζονος σημασίας αυτό έργο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιτέλους μετά από τόσα χρόνια αναβολών και επαναδημοπρατήσεων, να παραδοθεί λειτουργικό στους πολίτες της και έτσι να «ανασάνει» η Πάτρα από το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πρόκειται για το έργο προϋπολογισμού 26.094.341,65 ευρώ με τίτλο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών και Κατασκευή Αγωγού Ομβρίων Σ1 περιοχής Αρόης» και όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί μια οδική αρτηρία μήκους 3,2 χιλιομέτρων με σύγχρονες προδιαγραφές.

Μόλις ολοκληρωθεί η Μικρή Περιμετρική Πατρών θα μπορέσει να συνδέσει την είσοδο της Πάτρας και συγκεκριμένα την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την Κανακάρη, την Κορίνθου, τη Γούναρη, την Καλαβρύτων, καθώς επίσης θα συνδέσει τις νότιες με τις ανατολικές περιοχές.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Δυτική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), ενώ φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη και Διευθυντές της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το έργο προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία των εργασιών.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς ξεπεράσαμε και τα τελευταία εμπόδια με τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο “κόσμημα”, ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια. Ένα έργο που είχε τελματώσει και ως Περιφέρεια μετά από πολλά χρόνια να το βάλουμε σε μια ροή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Δούλεψαν μεθοδικά όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δώσαμε μάχη με την αδράνεια, την παθογένεια, με την κακή προετοιμασία που είχε το έργο, αλλά σήμερα βλέπουμε την ελπίδα, μπορούμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα έργα και θα το παρακολουθούμε στενά μέχρι την ολοκλήρωσή του».

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας βρέθηκαν στο σημείο οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε. Διονυσία Μαράτου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε Τρύφωνας Φωτόπουλος, η Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.  Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μπεσαράτ Φάρες κ.α.

Σχόλια

Ειδήσεις