Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Γιαννισκάρι: Η παραλία που έκανε το ...μειονέκτημά της βασικό πλεονέκτημα!

Βεβαίως και εδώ τα Σαββατοκύριακα θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα πάρκινγκ

Για να την προσεγγίσεις χωρίς να βγεις από το αυτοκίνητο σαν... ζαλισμένο κοτόπουλο, καλό θα είναι να έχεις μεριμνήσει το όχημα να είναι 4χ4 ή ο οδηγός να είναι ειδικά εκπαιδευμένος για ψιλο...επικίνδυνες αποστολές.

Όσο και αν βελτιώνεται περιστασιακά ο δρόμος που οδηγεί στο Γιαννισκάρι, δεν παύει να είναι ειδικών απαιτήσεων, ιδίως στα τελευταία χιλιόμετρα του χωματόδρομου.

Αυτό βεβαίως για πολλούς δεν είναι καθόλου κακό. Λειτουργεί μάλλον αποθαρρυντικά για όσους αγαπούν τις ανέσεις και αβαντάρει την επιδίωξη της ηρεμίας σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν φτάνουν κατά ορδές οι λουόμενοι.

Παρά ταύτα  διατηρεί ακόμη την ομορφιά της...δυσκολίας. Δεν θα βρείτε ούτε ομπρέλες προς ενοικίαση σε όλο της το μήκος, ούτε ντους για μετά το μπάνιο. Είτε θα κουβαλήσετε μαζί σας ομπρέλα για τον ήλιο (οι ψάθινες της καντίνας είναι σχετικά λίγες για τις ημέρες αιχμής και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε) είτε θα την επιλέξετε έχοντας γνώση της αναγκαστικής παραμονής με το αλάτι για κάποιες ώρες.

Βεβαίως και εδώ τα Σαββατοκύριακα θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα πάρκινγκ, καθώς όταν φτάνεις στην παραλία ανακαλύπτεις ότι είχαν και άλλοι την έμπνευση να τραβήξουν μέχρι τέλους χωρίς να σταματήσουν σε ένα πλάτωμα που υπάρχει λίγο πριν και να περπατήσουν 5 λεπτά για να φτάσουν στην παραλία.

Σημείωση για παράτολμους: είναι πολλά τα Ι.Χ. που φτάνουν στη παραλία και κολλάνε στο χώμα, ενώ, δυστυχώς, ακόμη και στο Γιαννισκάρι θα βρεις τους γνωστούς ανεγκέφαλους που δοκιμάζουν το 4χ4 στην άμμο και στα νεύρα των θαμώνων. Ναι, θα βρείτε ορισμένα δίπλα στο κύμα.

 

Η παραλία είναι για όλα τα γούστα και φυσικά πενταξάθαρη. Έξω ξέβαθα, μέσα βαθιά.  Δεν θα λυσάξετε για νερό, αναψυκτικό ή καφέ, διότι η παραλία διαθέτει καντίνα που εκτός από ολίγες ξαπλώστρες, διαθέτει και δωρεάν wifi και φυσικά σνακ για την πείνα. Εκεί θα βρείτε και ποτά.

Η μουσική της είναι διακριτική και δεν παίρνει τα αυτιά των λουόμενων. Ωστόσο τα Σαββατοκύριακα με τις μεγάλες ζέστες, δεν αποκλείεται να συναντήσεις ουρά έξω από την καντίνα, η οποία έχει μετατραπεί σε κάτι τύπου beach bar.

Για να φτάσετε στο Γιαννισκάρι, ακολουθείτε την Πατρών-Πύργου. Στο ύψος της Κάτω Αχαίας συνεχίζετε στην παλιά εθνική προς Λακόπετρα και   όλο ευθεία προς τα λατομεία του Αράξου. Στο τέλος του δρόμου, πάτε δεξιά  προς Γιανισκάρι. Υπάρχει και σχετική πινακίδα. Την ακολουθείτε χωρίς να στρίψετε προσέχοντας για τις πινακίδες που δείχνουν προς Γιανισκάρι σε ακόμα δύο μικρές διασταυρώσεις που θα συναντήσετε.

 

- Οι φωτογραφίες είναι της Ειρήνης Ντεμίρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life