Ο κ.κ. Ιννοκέντιος μίλησε και στην αίθουσα του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής
Για ένα τριήμερο (26, 27 και 28 Μαρτίου 2016) επισκέφθηκε την Πάτρα ο Αφρικανός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι-Ρουάντα κ.κ. Ιννοκέντιος, ο οποίος είναι ελληνομαθής και έχει γεννηθεί στην Ουγκάντα το 1964.
Ο κ.κ. Ιννοκέντιος ήρθε στην Πάτρα καλεσμένος του Ιεραποστολικού Συλλόγου Πατρών «Ο Πρωτόκλητος» και του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις όπου προέστη ο κ.κ. Ιννοκέντιος, ήταν το απόγευμα του Σαββάτου 26/3/2016 στον πανηγυρικό εσπερινό στο ναῒδριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης ενώ την Κυριακή 27/3/2016 το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τη Δευτέρα το απόγευμα 28/3/2016 στις 19.00, ο Θεοφιλέστατος κ.κ. Ιννοκέντιος μίλησε στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων-ομιλιών του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ», στην οδό Μιαούλη 68, με το επίκαιρο θέμα:
«Μπορεί να αργήσαμε να γνωρίσουμε τον Αληθινό Θεό, όμως τον γνωρίσαμε».
Το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον, καθώς οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τί είναι αυτό που ελκύει τους Αφρικανούς στην Ορθόδοξο χριστιανική πίστη.
Ακόμα ο κ.κ. Ιννοκέντιος συγχοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016, στον Β’ κατανυκτικό εσπερινό στο ναό της Παντάνασσας, με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο.
Ο Μητροπολίτης Πατρών μίλησε εντυπωσιασμένος από το έργο και τις προσπάθειες του κ.κ. Ιννοκέντιου. Ο Επίσκοπος Μπουρούντι – Ρουάντα (ανέλαβε την συγκεκριμένη θέση και αξίωμα το 2012), όπως είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος επιτελεί το ιεραποστολικό του έργο υπό αντίξοες συνθήκες, χρειάζεται να μεταβαίνει από περιοχή σε περιοχή συχνά με ακατάλληλα οχήματα (παλιά αυτοκίνητα, μηχανές ή και με τα πόδια) ενώ μία φορά που τελούσε υπαίθρια σχεδόν τη Θεία λειτουργία κάτω από τα δέντρα μιας και δεν υπήρχε ναός και έπιασε ξαφνικά βροχή, έτρεξε στο αυτοκίνητο για να προστατεύσει τη Θεία κοινωνία.
Οι πιστοί απόρησαν προς στιγμή νομίζοντας πως δεν θα είχαν την ευκαιρία να κοινωνήσουν, ωστόσο ο κ.κ. Ιννοκέντιος τους κοινώνησε έναν έναν λίγο αργότερα.
*Πρόεδρος του Συλλόγου Ορθοδόξου ιεραποστολής "Ο Πρωτόκλητος" είναι ο Πατρινός δικηγόρος Νίκος Σίμος.













Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









