Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σωτήρης Φελώνης: Ο Πατρινός DJ που έχει παίξει μουσική σε όλο τον κόσμο μιλάει στο thebest

Σωτήρης Φελώνης: Ο Πατρινός DJ που έχει ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι "Freespirit"

Γεννημένος στην Πάτρα ο Σωτήρης Φελώνης  (Freespirit) , εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται για τα καλά στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής , με παραγωγές σε κορυφαία label (Rhythmetic records , Lapsus music ,Playmobil,Glory Hill Studio κ.α.) και έχοντας την υποστήριξη από international Djs.

Παράλληλα έχει ταξιδέψει με guest εμφανίσεις σε τεράστιες πόλεις του εξωτερικού (New York, Ibiza, Sydney, Melbourne,Dubai, London, Berlin, Frankfurt,Cairo, Florence ,MilanoZurich) και της μουσικής βιομηχανίας.

Έχει μοιραστεί το booth του Cavo Paradiso της Μυκόνου με τους καλύτερους Djs του πλανήτη (Richie Hatwin,Armin Van Buuren Steve Lawler, Sharam, Mark Knight, Satoshi Tommie, Dubfire, Sasha , Pete Tong, Nick Warren, Marcus Schulz, Hot Since 82, Noir, Coyu Dennis Ferrer).

Από ότι φαίνεται η Μύκονος του ταιριάζει πολύ αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια εμφανίζεται και στο στο queen που είναι από τα hotspot champagne bars του νησιού.

Τα τελευταία του κομμάτια μπήκαν στα top 100 των charts  των μεγαλύτερων ψηφιακών δισκοπωλείων και τα υποστήριξαν  όλοι οι μεγάλοι djs.

Ο πετυχημένος dj μίλησε για όλα στο thebest.gr.

Πώς  αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό τον χώρο;

Από μικρό παιδί μου άρεσε η μουσική… χάζευα τα μηχανήματα και προσπαθούσα να καταλάβω πως δουλεύουν και τι προσπαθούν να κάνουν οι άνθρωποι με τα ακουστικά στο κεφάλι πίσω από αυτά….. η ευκαιρία μου ήρθε στο γυμνάσιο και στα πρώτα σχολικά πάρτι …από εκεί κ μετά είχα καταλήξει στο τι θέλω να κάνω για τα επόμενα χρόνια….

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό όνομα; Πώς προέκυψε;

Το Freespirit με αντιπροσωπεύει σαν λέξη και επίσης είναι τα αρχικά από το ονοματεπώνυμο μου…

Ποιά είναι η πιο έντονη στιγμή στην πορεία σου;

Σίγουρα δεν είναι μόνο μια μετά από τόσα χρόνια στην μουσική βιομηχανία…. Έντονες στιγμές στο cavo paradiso κάθε καλοκαίρι δίπλα στους μεγαλύτερους djs του πλανήτη, έντονες στιγμές στα guest μου στο θρυλικό cocoon του Sven Vath στην Φρανκφούρτη ….

Ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετώπισες αυτά τα 15 χρόνια;

Δύσκολο  είναι το να μάθεις να λες όχι σε πράγματα και καταστάσεις που δεν σε αντιπροσωπεύουν. Δεν συμβάδιζα με την μουσική μόδα κάθε εποχής οπότε αυτό από μόνο του αποτελούσε μια δυσκολία… Επίσης δύσκολο είναι να ψάχνεις συνεχώς τρόπους ώστε να είσαι πάντα επίκαιρος και να εξελίσσεσαι έτσι  ώστε  να σε προτιμούν  τα μαγαζιά…

Ποιό επαγγελματικό σου  όνειρο δεν έχεις πραγματοποιήσει ακόμα;

Είμαι σε καλό δρόμο …όλο και μικραίνει η λίστα μου… το να κάνω έναν δικό μου χώρο είναι ένα όνειρο  που ακόμα το ψάχνω και δεν έχει πραγματοποιηθεί….

Τι σου αρέσει να ακούς όταν δεν είσαι μόνος ή με φίλους;

Όταν δεν πρέπει να ακούσω η να ξεχωρίσω καινούργιες μουσικές μπορώ να ακούσω σχεδόν τα πάντα . Από chill out μέχρι rock

Οι Πατρινοί έχουν την δυνατότητα να ακούσουν «καλή» μουσική στην πόλη τους;

Σίγουρα η πόλη μας έχει αρκετά στέκια και κατά καιρούς γίνονται αξιόλογα events που προσπαθούν να περάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα χωρίς όμως να έχουν την απήχηση που πρέπει η τους αξίζει.

Λείπει κάτι από την Ελληνική μουσική βιομηχανία; Τι είναι αυτό;

Πιστεύω ότι λείπει  η οργάνωση και ο συντονισμός. Παρόλο που γίνονται αρκετές μεμονωμένες προσπάθειες και από επιχειρηματίες αλλά και promoters , επικρατεί η  λογική της αρπαχτής . Το πώς θα γίνει ο δίπλα μας χειρότερος και όχι εμείς καλύτεροι…

Μετά από τόσες εμφανίσεις στο εξωτερικό. Θα άφηνες την Ελλάδα για να δραστηριοποιηθείς και να ζήσεις σε μια άλλη χώρα;

Μου έχει περάσει πολλές φορές σαν ιδέα αλλά έμεινε στο μυαλό μου …είναι κάτι που δεν το αποκλείω αλλά σίγουρα δεν θα έμενα στο εξωτερικό  μόνιμα. Ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα και θέλω να πιστεύω πως σύντομα τα πράγματα θα καλυτερεύσουν για όλους μας…

Ποιο είναι το μότο σου;

Αν είσαι καλός σε κάτι ποτέ μην το κάνεις τζάμπα…..

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight