Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων πάνε Αθήνα να δουν θέατρο

Τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλεί...

Θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων προγραμμάτισε για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, ταξίδι στην Αθήνα προκειμένου τα μέλη και οι φίλοι του να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» που παίζεται στο θέατρο «Βεάκη» της πρωτεύουσας.

Η ιστορία του έργου είναι γνωστή από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, με τους Γουίλιαµ Χαρτ και Μάρλι Μάτλιν (1986).

Ο δάσκαλος Τζέιμς αναλαμβάνει να διδάξει σ' ένα ίδρυμα κωφαλάλων, όπου γνωρίζεται με τη Σάρα, μια κωφάλαλη πρώην μαθήτρια του ιδρύματος, που όμως έχει αποφασίσει να παραμείνει εκεί, καθώς δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αληθινού κόσμου.

Ο Τζέιμς γοητεύεται από τον εύθραυστο αλλά παράλληλα δυναμικό χαρακτήρα της Σάρα και η έλξη γίνεται αμοιβαία, ώστε ανάμεσά τους εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης. Οι δυο τους προσπαθούν να παραμερίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ ενός ομιλούντα άντρα και μιας κωφάλαλης γυναίκας, για να ζήσουν την ευτυχία...

Το θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ γράφτηκε το 1979 και από τότε ανέβηκε πολλές φορές σε διάφορες θεατρικές σκηνές ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη (ήταν και το κύκνειο άσμα της στην θεατρική σκηνή) σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Στην παράσταση του Βεάκη παίζουν οι: Γιάννης Βούρος, Χρύσα Παπά, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή

Η μετάφραση, η απόδοση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Βούρου ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Το εισιτήριο του θεάτρου κοστίζει 12€ (ομαδικό) και το εισιτήριο του λεωφορείου 15 ευρώ, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση από το σάιτ filodimos.gr.

Η αναχώρηση θα γίνει από την Τρίγωνη Πλατεία στις 2.30 το μεσημέρι.

Η παράσταση αρχίζει στις 6.15 μ.μ..

Θα μεσολαβήσει στάση για τον απογευματινό καφέ.

Πηγή - filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture